net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το υποτιθέμενο R1S έχει δηλωθεί στις ΗΠΑ σε λευκό και γκρι χρώμα.

2016 Yamaha YZF-R1S

Το 2014 η Yamaha είχε πατεντάρει τις ονομασίες R1, R1M και R1S, το τρίτο όνομα όμως δεν προέκυψε ως μοντέλο. Τώρα ο αμερικανικός Τύπος ανακάλυψε πως στην Καλιφόρνια το S έχει δηλωθεί ως μοντέλο 2016.

 
Η είδηση κυριολεκτικά ξεφάθτηκε από το αμερικανικό motorcycle.com. Οι εκεί συνάδελφοι ανακάλυψαν σε κοινή θέα – όπως προς τιμήν τους είναι ο κανόνας στις δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ – τα χαρτιά έγκρισης της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος της Καλιφόρνια (CEPA) για διάφορα μοντέλα της Yamaha του 2016, μεταξύ αυτών και της οικογενείας των R1. Μια ματιά στον σχετικό πίνακα όπου αναγράφονται αναλυτικά οι κωδικοί των μοντέλων αποκαλύπτει τα γνωστά μας R1 και R1M, αλλά και δύο νέες ονομασίες που παραπέμουν στο R1S.

Κρίνοντας από τις υπάρχουσες περιγραφές των κωδικών αυτών, συμπεραίνουμε πως οι δύο κωδικές ονομασίες YZFR1SGCGY και YZFR1SGCW προφανώς αναφέρονται στους χρωματισμούς του νέου μοντέλου και συγκεκριμένα, το πρώτο είναι γκρι (GY=grey) και το δεύτερο λευκό (W=white).

Προς το παρόν φυσικά δε γνωρίζουμε τι εστί R1S, αν αυτό θα είναι κάποιο ακόμη πιο ακριβό και σπάνιο μοντέλο ή αν πρόκειται για μια φτηνότερη έκδοση από τη βασική. Όπως αντιλαμβάνεστε ο διεθνής Τύπος έχει ήδη επιδοθεί σε σπέκουλα, με κάποιους να θυμούνται πως όταν η Yamaha είχε δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα teaser των επερχόμενων (τότε) R1 υπήρχαν μέσα κάποια σχέδια με μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ άλλοι κόβουν το χέρι τους πως επίκειται ένα μοντέλο βάσης, ακόμη πιο φτηνό από το απλό R1 με λιγότερα ηλεκτρονικά.

Πάντως, το γεγονός πως οι εκπομπές καυσαερίων που έχουν δηλωθεί είναι ολόιδιες με τα άλλα δύο R1, μάλλον σημαίνει πως από πλευράς κινητήρα δε θα υπάρχουν διαφορές.

Όπως και να έχει, την αλήθεια μάλλον θα τη μάθουμε σε 2-3 μήνες όταν θα φτάσει η ώρα της EICMA στο Μιλάνο. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Yamaha έχει ήδη πάρει έγκριση για ένα R1S το 2016 στην Καλιφόρνια. Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες που αργά ή γρήγορα θα μπουν στη θέση τους.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ