net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αν θες να τραβάς τα βλέμματα παντού, El Solitario δαγκωτό.

Ως ιδέα πάντως το κλουβί είναι έξυπνο.

Μοιάζει με τη μοτοσικλέτα του Terminator ή είμαστε υπερβολικοί;

Το γλυπτό αυτό θα χρειάστηκε άπειρες ώρες σε κουρμπαδόρους και κολλήσεις.

Η φωτεινή σφραγίδα από μπροστά.

Τα LED επί το έργον.

Επειδή όλοι θα ρωτούν "τί είναι αυτό", τους δείχνεις το ταμπελάκι και καθάρισες.

Όλα στο κλουβί, και οι κύλινδροι του boxer!

Και η ιστορία της ζωής του καλλιτέχνη σκαλισμένη στο ρεζερβουάρ. Και βόλτα και διάβασμα μαζί.

El Solitario Impostor

Υπάρχουν κατασκευαστές με πολλή φαντασία, με λίγη φαντασία ή απλά ανέμπνευστοι αντιγραφείς. Τους Ισπανούς της El Solitario μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για πολλά, αλλά για έλλειψη φαντασίας κανείς.

 
Το ισπανικό εργαστήρι custom κατασκευών με το όνομα El Solitario (που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως Μοναχικός) δε συνηθίζει να φτιάχνει κοινότυπες μοτοσικλέτες. Απεναντίας, οι κατασκευές του είναι λίγες και αξιοπρόσεκτες και εδώ έχουμε ένα τρανό παράδειγμα.

Όπως λένε και οι ίδιοι οι Ισπανοί στην ιστοσελίδα τους, “οι μοτοσικλέτες μας δεν έχουν ως στόχο να αναζητήσουν την ομορφιά, το περιεχόμενο ή την πρακτικότητα. Αυτές είναι αξίες που κυριαρχούν σήμερα σε όλο το φάσμα και γι αυτό δε μας ενδιαφέρουν. Οι μοτοσικλέτες μας είναι απλές αυτοβιογραφικές ασκήσεις που αντικατοπτρίζουν στιγμιότυπα της διαδρομής της ζωής μας, καθώς προσπαθούμε να βρούμε την ουσία του δίτροχου έργου τέχνης. Ψάχνουμε εκείνες τις αξίες που θα κάνουν τη μοτοσικλέτα να ξεχωρίζει στη φαντασία, όχι στους ανοικτούς δρόμους. Αυτές οι αξίες στις παλιές μέρες εύκολα εντοπίζονταν σε όλες τις μοτοσικλέτες, μα σήμερα έχουν χαθεί και είναι η ανάκτησή τους για την οποία προσπαθούμε.”

Ο Impostor είναι ο Αγύρτης, είναι μια κατασκευή που από την πρώτη φορά που θα τη δεις ή θα τη λατρέψεις ή θα τη μισήσεις, αλλά σίγουρα δε θα σε αφήσει αδιάφορο. Η όλη ιδέα φυσικά στριφογυρίζει γύρω από το περίτεχνο ατσάλινο πλέγμα που ως γλυπτό έχει πάρει το σχήμα του φέρινγκ. Ακούμε τους ίδιους τους ανθρώπους της El Solitario να μας εξηγούν πως τη φαντάστηκαν:
“Ο Impostor δείχνει εξωφρενικός και δολοφονικός, κάτω από το κλουβί όμως είναι μια 100% ισχυρή BMW που θα μας πάει σε μέρη και καταστάσεις που ποτέ δεν είχε φανταστεί.”

Η βάση λοιπόν είναι ένα BMW R-NineT, ενδεδυμένο με ένα φέρνιγκ-κλουβί φτιαγμένο σωλήνα-σωλήνα στο χέρι από ατσάλι. Οι ζάντες είναι της AAW (Australian Axles & Wheels), οι αναρτήσεις τα ανάλογα κομμάτια του S1000RR. Έχουν προστεθεί μια σειρά από after market εξαρτήματα όπως τα φλας της Motogadget στις θέσεις των αντίβαρων του τινομιού, σιγαστήρας εξάτμισης από ένα Ducati 999 μετά από σχετικό κόψιμο και μορφοποίηση, μαρσπιέ της Chopper Daves και μια χειροποίητη δερμάτινη σέλα. Κλείνουμε τον λογαριασμό με μια σειρά από LED προβολάκια και λοιπά φώτα μπροστά και πίσω, για το θεαματικό αυτό αποτέλεσμα.

Στην ιστοσελίδα της El Solitario μπορείτε να ακούσετε το Impostor με αυτή την εξάτμιση, ενώ υπάρχουν και τα ανάλογα καλλιτεχνικά βίντεο με τη διαδικασία δημιουργίας του (και το μεσημεριανό του μάστορα και μερικές βόλτες στη φύση κ.ο.κ.).



 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ