net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To Root είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό concept με την ιδιαίτερη σέλα σανίδα να αποτελεί και το σημείο που τραβά όλη την προσοχή.

Η καλύτερη ίσως γωνία για να θαυμάσει κανείς τη δίτροχη δημιουργία της Yamaha Corporation.

Μην μπερδευτείτε όπως εμείς. Κοιτάτε το εμπρός μέρος του Root!

Δίπλα σε έναν άνθρωπο το concept της Yamaha δείχνει πόσο μικρό είναι σε μέγεθος.

Να και το ρολόι που μετατρέπεται σε πίνακα πληροφοριών με την περιστροφή της στεφάνης.

Yamaha Root concept: Με μουσική παιδεία

Η Yamaha Corporation και η Yamaha Motor αντάλλαξαν σχεδιαστές για την έκθεση σχεδιασμού «Saint Etienne 2015» και το αποτέλεσμα ήταν ένα MT-07 διαφορετικό από τα άλλα. Δείτε το βίντεο.

 
Το Root ή «√» όπως το έχουν ονομάσει οι δημιουργοί του παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Αποτελεί ένα από τα εκθέματα που παρουσιάζον α οι Yamaha Motor και Yamaha Corporation στην έκθεση σχεδιασμού Saint Etienne 2015 (έως 22 Μαρτίου). 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Yamaha Motor πραγματοποιεί από κοινού έκθεση με την Yamaha Corporation, την εταιρία που παράγει μουσικά όργανα. Για τις ανάγκες τις έκθεσης οι δύο εταιρίες αντάλλαξαν σχεδιαστές σε ένα project που το ονόμασαν «AH A MAY» (YAMAHA στο ανάποδο) με τους σχεδιαστές μουσικών οργάνων να δημιουργούν για πρώτη φορά στη ζωή τους μια μοτοσικλέτα. Το project είναι σίγουρα ενδιαφέρον ενώ τα αποτελέσματα από τα εντυπωσιακά στην όψη μουσικά όργανα των σχεδιαστών της Yamaha Motor μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Φυσικά αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι το Root, η σχεδιαστική απόπειρα των μουσικών δηλαδή, που δείχνει πολλά για τον αφαιρετικό και μίνιμαλ τρόπο που σκέπτονται. Από το γνωστό MT-07, λοιπόν, οι σχεδιαστές της Yamaha Corporation, με… πρώτο βιολί τον Kazuki Kashiwase, αφαίρεσαν ό,τι θεώρησαν περιττό, μέχρι και τα όργανα, έβαψαν μαύρο ό,τι απέμεινε και τοποθέτησαν ένα λαχταριστό μικρό ρεζερβουάρ. Την «υπογραφή» τους την έβαλαν με την καμπυλωτή σανίδα-σέλα που καλύπτει σχεδόν όλο το πάνω μέρος της μοτοσικλέτας και της δίνει αυτή την χαρακτηριστική εμφάνιση αλλά και τους κλειστούς τροχούς. Τα όργανα αντικαταστάθηκαν από ένα ρολόι με TFT οθόνη το οποίο μετατρέπεται σε πίνακα πληροφοριών με μια μικρή περιστροφή της κορώνας του, Το τελευταίο υπονοεί τη σύνδεσή του ρολογιού με τη μοτοσικλέτα μέσω Bluetooth. 

Εντυπωσιακή και ιδιαίτερη αυτή η πρώτη απόπειρα των «μουσικών» της Yamaha που αφήνει χώρο για πολλή συζήτηση και σχόλια.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ