Έρευνα: Πόσο κοστίζει σε χρήση 4ετίας το ηλεκτρικό της BMW

Έρευνα: Πόσο κοστίζει σε χρήση 4ετίας το ηλεκτρικό της BMW

Πολλές οι ερωτήσεις σας και σύμφωνα με αυτές κάναμε έρευνα, πήραμε τιμές service από εξουσιοδοτημένα συνεργεία της BMW και υπολογίσαμε πόσο όφελος θα έχετε σε βάθος 4ετίας

Έρευνα: Πόσο κοστίζει σε βάθος 4ετίας το BMW CE 04

Η εξέλιξη των ηλεκτρικών δικύκλων είναι ραγδαία και η αγορά διαθέτει πλέον αξιόλογες προτάσεις για αναβάτες που θέλουν να απαλλαγούν από το δυσβάσταχτο έξοδο της βενζίνης αλλά και να μειώσουν περαιτέρω το κόστος χρήσης των καθημερινών μετακινήσεων τους. Μια από αυτές και κορυφαίο σε επιδόσεις στην κατηγορία του, είναι και το ηλεκτρικό scooter της BMW με την ονομασία CE 04. Πράγματι, με ισχύ που φτάνει τους 42 ίππους, τελική 120 χλμ./ώρα και αυτονομία 130 χιλιομέτρων με φόρτιση 1.5 ώρας, το premium μοντέλο της BMW αλλάζει τους κανόνες στα ηλεκτρικά scooter. Όμως πως μεταφράζεται όλο αυτό σε επίπεδο εξοικονόμησης και πόσο όφελος θα έχει ένας αναβάτης που θα επιλέξει την ηλεκτρική πρόταση της BMW; Πόσο θα πληρώσει για service, πόσα χρήματα θα γλιτώσει από τις βενζίνες και πόσο κερδισμένος θα βγει σε βάθος 4ετίας; Εμείς κάναμε έρευνα και δίνουμε τις απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πληρώνεις μόνο ιμάντα και 18 ευρώ αναλώσιμα στα 4 χρόνια

Το CE 04 κερδίζει κατά κράτος σε θέμα συντήρησης σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο. Και αν αναρωτιέστε πόσο κοστίζει το service και τι θα χρειαστεί σε βάθος 4ετιας ο αναβάτης του, ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά τα ποσά και τα ανταλλακτικά, συμπεριλαμβανομένων και των τιμών εργασίας σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα της BMW.

(Εργατοώρα / FRU  7,24 ευρώ -  Εργατοώρα / h 86,88 ευρώ)  
 

Περιγραφή ανταλλακτικού Τιμή/Τεν. Ποσότητα (ευρώ) Σύνολο (ευρώ)  
Λάδι μετάδοσης 52,38 0,175 9,17  
Ροδέλα 1,49 1 1,49  
Υγρά φρένων 7,39 1 7,39  
Ιμάντας κίνησης 207,97 1 207,97  
      226,02  
Περιγραφή εργασίας   FRUs    
Service   6 43,44  
Αλλαγή λάδι μετάδοσης   2 14,48  
Αλλαγή υγρά φρένων   9 65,16  
Αλλαγή ιμάντα κίνησης   3 21,72  
      144,80  

Η πιο απλή κατασκευή του BMW CE 04 και τα πολύ λιγότερα εξαρτήματα μειώνουν το κόστος συντήρησης σε μεγάλο ποσοστό καθώς αυτή περιορίζεται σε κάποια αναλώσιμα όπως λάδια μετάδοσης και υγρά φρένων, τον ιμάντα κίνησης και ένα τυπικό έλεγχο μια φορά το χρόνο. Το κόστος ανταλλακτικών φτάνει τα 226 ευρώ και το κόστος εργασίας σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα στα 144 ευρώ. Σύνολο 370 ευρώ σε 4 χρόνια συνύπαρξης με το CE 04. Ένας βενζινοκινητήρας αντίστοιχα, αποτελείται από χιλιάδες εξαρτήματα και όλα αυτά μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση ή συντήρηση μετά από κάποια χιλιόμετρα. Επίσης προσθέστε το 1-2 service κάθε χρόνο, καθώς και το ανάλογο κόστος εργασίας και ανταλλακτικών. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι σε βάθος 4ετίας πετυχαίνεις μεγάλη απόσβεση των χρημάτων σου.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »