Ο Aleix Espargaro

Ο Aleix Espargaro

Espargaro: Το μεγάλο λάθος που τον άφησε εκτός βαθμών

Ο διεκδικητής του πρωταθλήματος στα MotoGP, Aleix Espargaro, έπεσε θύμα ενός πολύ σοβαρού λάθους της ομάδας του, που του κάνει την ζωή ακόμα πιο δύσκολη, 5 αγώνες από το τέλος της σεζόν… Τι έγινε ακριβώς;

Εκτός βαθμών ο Aleix Espargaro στο Grand Prix της Ιαπωνίας

Ο Aleix Espargaro έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν, που τον έχει φέρει σε θέση να διεκδικεί ακόμα και την «κούπα» στο τέλος. Όμως, ο αγώνας της Ιαπωνίας ήταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, αφού ο Espargaro αναγκάστηκε να αλλάξει μοτοσυκλέτα μετά τον γύρο προθέρμανσης, να ξεκινήσει από τα pits και τελικά να τερματίσει 16ος. Αυτό σήμανε το ότι ο Aleix Espargaro τερμάτισε για πρώτη φορά φέτος, χωρίς να πάρει βαθμούς.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Λάθος χαρτογράφηση κινητήρα, το λάθος

Όπως εξήγησε ο Aleix Espargaro μετά τον αγώνα, το σφάλμα έγινε στην μη φόρτωση του σωστού χάρτη λειτουργίας του κινητήρα, στον εγκέφαλο. Ο 33χρονος Ισπανός είπε συγκεκριμένα: «Είναι ο Eco map, τον χρησιμοποιούμε για να γλιτώσουμε καύσιμο (σ.σ. στον γύρο σχηματισμού των μοτοσυκλετών, πριν την εκκίνηση), η μοτοσυκλέτα δεν πάει πάνω από 100 χλμ/ώρα και δεν ξεπερνάει τις 5.000 στροφές. Δοκίμασα τα πάντα στον γύρο προθέρμανσης και δεν λειτούργησε τίποτα. Μετά άλλαξα στην δεύτερη μοτοσυκλέτα στα pits, αλλά εκείνη είχε το μαλακό ελαστικό και δεν μπορώ να οδηγήσω με αυτό».
 

«100%» έτοιμος για νίκη δήλωσε ο Espargaro

Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia ρωτήθηκε για το τι πιστεύει ότι θα συνέβαινε, αν δεν είχε γίνει το λάθος που τον ανάγκασε να αλλάξει μοτοσυκλέτα και μάλιστα, χωρίς την δική του επιλογή ελαστικών και απάντησε: «Νίκη, 100%. Είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που λόγω του καιρού, δεν οδήγησα καθόλου την δεύτερη μοτοσυκλέτα μου. Μισώ το μαλακό ελαστικό, δεν το έχω χρησιμοποιήσει  καθόλου στους 3 τελευταίους αγώνες. Ακόμα και στις κατατακτήριες, υπέφερα. Ακόμα και με αυτό το ελαστικό έκανα γύρους στο 1.46 για πολλούς γύρους. Αν είχαμε το μεσαίο ελαστικό στην άλλη μοτοσυκλέτα, θα μπορούσα να μείνω στα 45.5, τουλάχιστον στο επίπεδο του Jack Miller. Οπότε είναι κρίμα»
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »