Test Nordcode Ergo Softshell: Ελαφρύ και ιδανικό για κάθε μέρα

Με βάρος χαμηλότερο και από καλοκαιρινό μπουφάν, ανθεκτικό στο νερό, αντιανεμικό και χωρίς κανένα περιορισμό στις κινήσεις σου, το Nordcode Ergo Softshell αποτελεί μία από τις επιλογές για εσένα που αναζητάς ένα μπουφάν μοτοσυκλέτας, τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

Δοκιμάζουμε σε πραγματικές συνθήκες το Nordcode Ergo Softshell.

Η Nodcode είναι μία εταιρεία που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό, χάρη στην ευρεία γκάμα της με είδη εξοπλισμού αναβάτη, τα οποία πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου μοτοσικλετιστή. Οι προσιτές τιμές των προϊόντων της, καθιστούν τη Nordcode ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν εξοπλισμό με την κατάλληλη σχέση ποιότητας και τιμής. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και το καλοκαίρι να κοντοζυγώνει, παραλάβαμε από το Moto Market το ανοιξιάτικο - καλοκαιρινό μπουφάν Nordcode Ergo Softshell.

Πανάλαφρο, άνετο με μεγάλη ελευθερία κινήσεων

Το Nordcode Ergo είναι ένα ανοιξιάτικο - καλοκαιρινό μπουφάν όπως προαναφέραμε, τύπου Softshell. Τα εν λόγω μπουφάν είναι κατασκευασμένα από ένα συνθετικό ύφασμα πολυεστέρα που θυμίζει neoprene, ενώ χαρακτηρίζονται για το αρκετά χαμηλό βάρος τους. Έτσι λοιπόν και το Ergo δεν αποτελεί εξαίρεση, με το βάρος του να είναι σχεδόν χαμηλότερο από ενός καλοκαιρινού jacket μοτοσυκλέτας. Αυτό σε συνδυασμό με την άνεση και την ελευθερία κινήσεων που προσφέρει, το καθιστούν ιδανικό για καθημερινή χρήση με ή και χωρίς τη μοτοσυκλέτα σου. Η εμφάνισή του θα λέγαμε πως ακολουθεί τις σπορ γραμμές, με μία μεσάτη σχεδίαση και πολύ καλή εφαρμογή στο σώμα, η οποία στο σύνολό της δε θυμίζει σε τίποτα τα βαριά, δύσκαμπτα μπουφάν αναβάτη. Μάλιστα, για να το φέρεις στα “μέτρα” σου, η Nordcode έχει εφοδιάσει το Ergo με ιμάντες velcro στους καρπούς που μπορούν να καλύψουν το γάντι, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει κορδόνι σύσφιξης για να μην αφήσεις τον κρύο αέρα να εισβάλλει στο εσωτερικό.

Υδροαπωθητικές ιδιότητες και αντιανεμικό

Τα softshell jackets ως επί το πλείστον δεν διαθέτουν πλήρη αδιαβροχοποίηση, αν και το Nordcode Ergo κατά τη διάρκεια μιας βροχερής βόλτας άντεξε αρκετά μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας, ενώ αρκετά καλή είναι η υδροαπωθητική ικανότητα που διαθέτει το συγκεκριμένο ύφασμα με τις σταγόνες να απομακρύνονται απλά με τη βοήθεια του αέρα. Σε άμεση επαφή με το νερό χρειάστηκαν μόλις 12 λεπτά για να εισχωρήσει στο εσωτερικό. Σε ότι αφορά την πρακτικότητα, το Ergo διαθέτει τρείς εξωτερικές τσέπες ικανοποιητικού μεγέθους, οι οποίες κλείνουν με φερμουάρ κρατώντας τα μικροαντικείμενά σας ασφαλή.
Όταν το φορέσεις, θα διαπιστώσεις πως ουδεμία σχέση έχει με κάποιο μπουφάν μοτοσικλέτας. Η επένδυσή του είναι άνετη και διαπνέουσα, αποβάλλοντας το θερμό αέρα από το σώμα, ενώ δεν σε περιορίζει τίποτα στις κινήσεις του σώματός σου. Παρότι είναι αρκετά λεπτό και δε σου “γεμίζει” το μάτι με την πρώτη ματιά, το ύφασμα softshell έχει αντιανεμικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να σε κρατήσει ζεστό για αρκετά χιλιόμετρα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάς πως δεν διαθέτει κάποια θερμική επένδυση, εφόσον μιλάμε για ένα ανοιξιάτικο και όχι χειμερινό jacket.

Ιδανικό για τις αστικές σου μετακινήσεις

Ένα μπουφάν που προορίζεται και για μοτοσυκλετιστική χρήση, μας φαίνεται περίεργο να μην διαθέτει τις ανάλογες ειδικές προστασίες, έστω σε ώμους και αγκώνες. Όμως το Nordcode Ergo έχει σχεδιαστεί με στόχο την πρακτικότητα, την μεγαλύτερη άνεση και την ελευθερία κινήσεων ειδικά για τις αστικές σου μετακινήσεις. Χάρη στο ελαφρύ ύφασμα και το χαμηλό βάρος χωράει σχεδόν παντού, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να το κουβαλάς συνέχεια μαζί σου. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν ανακλαστικές λεπτομέρειες σε ορισμένα σημεία, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ασφάλειά σου κατά τη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα