Η εκτόξευση των τιμών της πίσσας αφήνει τους δρόμους επικίνδυνους

Η εκτόξευση των τιμών της πίσσας αφήνει τους δρόμους επικίνδυνους

Η εκτόξευση των τιμών της πίσσας αφήνει τους δρόμους επικίνδυνους

Η ενεργειακή και πετρελαϊκή κρίση που διανύουμε, δεν έχει μόνο τις προφανείς συνέπειες της εκτόξευσης της τιμής της βενζίνης σε δυσθεώρητα ύψη.

Οποιοσδήποτε κλάδος εξαρτάται άμεσα από τα πετρελαϊκά προϊόντα αντιμετωπίζει πρόβλημα, όπως και αυτός της συντήρησης των οδών. Τα Ιταλικά μέσα δημοσιεύουν ρεπορτάζ –σήματα κινδύνου επισημαίνοντας τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχουν στην ασφάλεια, οι ασυντήρητοι δρόμοι.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

40% αύξηση στην τιμή της πίσσας από τον Ιανουάριο

Η διαρκής άνοδος στις τιμές του αργού πετρελαίου από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχει φέρει και μια πολύ μεγάλη αύξηση στις τιμές της πίσσας, βασικού συστατικού της ασφάλτου, που κατά περιπτώσεις φτάνει και το 40%.
 

Αυξήσεις παντού φέρνουν αυξήσεις και στο κόστος των έργων

Φυσικά με την άνοδο των τιμών να είναι γενικευμένη, κάθε έργο συντήρησης δρόμων κοστίζει τελικά περισσότερο. Όλα αυτά συμπίπτουν και με τις πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας, αλλά και με την διαρκή απουσία επενδύσεων και έργων στον χώρο μετά από την πολυετή οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων.


Προφανή ζητήματα ασφάλειας  σε ασυντήρητους δρόμους

Δεν χρειαζόμαστε τα ιταλικά ρεπορτάζ, για να ξέρουμε την κατάσταση των δρόμων στην χώρα μας: Κάκιστη άσφαλτος, με λακούβες, μπαλώματα, ολισθηρή επιφάνεια και όλα τα «καλά». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ, πάλι οι χρήστες του δρόμου «πληρώνουν την νύφη» με τους μοτοσυκλετιστές να παραμένουν σε δεινή θέση, όταν και το τελευταίο ψήγμα πρόσφυσης είναι σημαντικό.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »