Ο Valentino Rossi

Ο Valentino Rossi

Rossi: Μπορεί να γίνει «ρώσικη ρουλέτα» η Moto3!

Κατακεραυνώνει τις επικίνδυνες καταστάσεις στην Moto3 ο Valentino Rossi, επιβραβεύοντας την απόφαση ποινής στον Deniz Oncu. Προειδοποιεί για το τι δεν πρέπει να ξαναγίνει.

2 αγώνες αποκλεισμός η ποινή στον Deniz Oncu

Για μια ακόμη φορά, ένα πολύ σοβαρό συμβάν σε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος, κόντεψε να δημιουργήσει πάλι επικεφαλίδες για τραυματισμό ή απώλεια αναβάτη. Μετά την εξέταση του συμβάντος, ο Deniz Oncu της Red Bull KTM Tech3 θεωρήθηκε υπεύθυνος για την πρόκληση του ατυχήματος και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τους 2 επόμενους αγώνες, που θα γίνουν στο Misano και το Portimao. 

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει, ο αποκλεισμός - Valentino Rossi 

Για το γεγονός και όσα ακολούθησαν τοποθετήθηκε ο Valentino Rossi, με σκληρές κουβέντες. Για το ίδιο το συμβάν, ο Ιταλός θρύλος σχολίασε: «Ο αποκλεισμός από δύο αγώνες ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει. Υπάρχει ανάγκη για σοβαρά μέτρα γιατί η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου».

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Ο Rossi διαφώνησε πλήρως με την απόφαση να ξεκινήσει πάλι ο αγώνας, με 5 γύρους να απομένουν, λέγοντας: «Το να κάνεις έναν αγώνα 5 γύρων στην Moto3 είναι σαν ρώσικη ρουλέτα, έκαναν λάθος σε αυτή την απόφαση (…) Οι αναβάτες ήδη είναι εκτός ελέγχου σε κανονικούς αγώνες της Moto3, φανταστείτε τι θα γίνει σε 5 γύρους. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η συμπεριφορά, είναι τρελοί, από μικρή ηλικία τους διδάσκουν να είναι επιθετικοί». 

«Λέμε για χρόνια, ότι δεν μπορείς να αλλάζεις την γραμμή σου στην ευθεία, υπάρχουν ανάγκες για σοβαρά μέτρα. Ο Oncu άλλαξε γραμμή ξέροντας ότι υπάρχουν άλλοι αναβάτες δίπλα του και προκάλεσε ένα ατύχημα που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο (…) Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν πριν συμβεί κάτι κακό».

Σπίτι του, να βλέπει τους αγώνες από την τηλεόραση 

Παράλληλα, ο Rossi έκανε δηλώσεις για τις ποινές που επιβάλλονται στους αναβάτες, λέγοντας: «Αν του κόψεις θέσεις στην κατάταξη, ο αναβάτης θα το κάνει ξανά, αν τον στείλεις σπίτι του για 2 εβδομάδες, να βλέπει τους αγώνες στην τηλεόραση, θα το σκεφτεί. Αν τον αποκλείσεις για 2 αγώνες και κάνει κάτι επικίνδυνο ξανά, να τον αποκλείσεις για 5. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε αυτούς που ξεπερνάνε τα όρια».  

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »