H προσεκτικά μελετημένη αεροδυναμική σχεδίαση κρατάει χαμηλά τα επίπεδα θορύβου και δεν δυσκολεύει την κίνηση του κεφαλιού στις υψηλές ταχύτητες.

H προσεκτικά μελετημένη αεροδυναμική σχεδίαση κρατάει χαμηλά τα επίπεδα θορύβου και δεν δυσκολεύει την κίνηση του κεφαλιού στις υψηλές ταχύτητες.

Όμορφα ενσωματωμένος στο κέλυφος ο πάνω αεραγωγός.

Όμορφα ενσωματωμένος στο κέλυφος ο πάνω αεραγωγός.

Ο αεραγωγός στο πιγούνι είναι 2 θέσεων, ώστε να ρυθμίζεις την ποσότητα του εισερχόμενου αέρα.

Ο αεραγωγός στο πιγούνι είναι 2 θέσεων, ώστε να ρυθμίζεις την ποσότητα του εισερχόμενου αέρα.

Η άνετη επένδυση είναι πλήρως αφαιρούμενη.

Η άνετη επένδυση είναι πλήρως αφαιρούμενη.

Πολύ πρακτική η εσωτερική φιμέ ζεατίνα.

Πολύ πρακτική η εσωτερική φιμέ ζεατίνα.

Υπάρχουν 14 συνολικά σχέδια για να επιλέξεις.

Υπάρχουν 14 συνολικά σχέδια για να επιλέξεις.

Εντυπωσιακός ο μηχανισμός της ζελατίνας με το carbon look.

Εντυπωσιακός ο μηχανισμός της ζελατίνας με το carbon look.

  • H προσεκτικά μελετημένη αεροδυναμική σχεδίαση κρατάει χαμηλά τα επίπεδα θορύβου και δεν δυσκολεύει την κίνηση του κεφαλιού στις υψηλές ταχύτητες.
  • Όμορφα ενσωματωμένος στο κέλυφος ο πάνω αεραγωγός.
  • Ο αεραγωγός στο πιγούνι είναι 2 θέσεων, ώστε να ρυθμίζεις την ποσότητα του εισερχόμενου αέρα.
  • Η άνετη επένδυση είναι πλήρως αφαιρούμενη.
  • Πολύ πρακτική η εσωτερική φιμέ ζεατίνα.
  • Υπάρχουν 14 συνολικά σχέδια για να επιλέξεις.
  • Εντυπωσιακός ο μηχανισμός της ζελατίνας με το carbon look.

Test LS2 Vector Evo: Καινοτόμο και προσιτό

Τα υψηλής ποιότητας υλικά συνδυάζονται με τις καινοτομίες της LS2 σε ένα υψηλών προδιαγραφών κράνος που δεν κοστίζει μια μικρή περιουσία.

Τιμή: Από 209 ευρώ

Η LS2 είναι μια εταιρεία που επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων για την προστασία του αναβάτη χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας υλικά και πατενταρισμένες διαδικασίες παραγωγής που έχει αναπτύξει η ίδια. Είναι γνωστή κυρίως για τα κράνη της, αλλά η γκάμα της περιλαμβάνει μπουφάν, γάντια και παντελόνια. Οι αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι που περνούν τα προϊόντα της διασφαλίζουν ότι αυτό που έχει επιλέξει ο μοτοσυκλετιστής καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Δεν είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν κάποιο κράνος της και η αρχή γίνεται με το Vector Evo το οποίο μας παραχώρησε η Α. Κιούπης και Σια Ο.Ε., η οποία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας τα προϊόντα της LS2.

Εμφάνιση – εργονομία

To Vector Evo είναι ένα full face κράνος για τουριστική χρήση. Το εξωτερικό του κέλυφος είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας HPFC (High Performance Fiber Composite) που περιέχει ειδικά πολυμερή που προσφέρουν μεγάλη αντοχή σε περίπτωση πρόσκρουσης και αποτρέπουν την παραμόρφωση του κελύφους. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι άλλα κράνη κατασκευασμένα από Fiberglass κοστίζουν από 275 ευρώ και πάνω, που σημαίνει ότι το Vector Evo έχει τα 2/3 της τιμής τους. Παράγεται σε 3 μεγέθη που μπορεί να ανεβάζουν το κόστος κατασκευής, αλλά έχουν σαν αποτέλεσμα τον μειωμένο όγκο του κράνους ανάλογα με το μέγεθός του και τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης. Και μιας και αναφερθήκαμε στα μεγέθη δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι υπάρχουν συνολικά 8 νούμερα από XXS έως ΧΧΧL, οπότε σίγουρα θα βρεις ένα στα μέτρα σου. Το εσωτερικό κέλυφος είναι κατασκευασμένο από EPS τριών διαφορετικών πυκνοτήτων για αποτελεσματική προστασία. Το βάρος του σύμφωνα με τη ζυγαριά ακριβείας μας είναι 1.290 γραμμάρια σε Small μέγεθος, νούμερο ιδιαίτερα μικρό αν αναλογιστεί κανείς τον εξοπλισμό (επιρίνιο, εσωτερική φιμέ ζελατίνα με μηχανισμό, υποσιάγωνο) και τα χαρακτηριστικά του κράνους. Το βάρος δεν γίνεται αντιληπτό και σε αυτό συμβάλει η προσεκτικά μελετημένη αεροδυναμική σχεδίαση που κρατάει χαμηλά τα επίπεδα θορύβου και δεν δυσκολεύει την κίνηση του κεφαλιού στις υψηλές ταχύτητες.

Εμείς είχαμε στη διάθεσή μας την έκδοση Hunter με το εντυπωσιακό Black Matt Titanium χρώμα, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες 14 συνολικά επιλογές μονόχρωμο ή με γραφικά. Η διάφανη, αντιχαρακτική ζελατίνα είναι κατασκευασμένη από Polycarbonate για αυξημένη αντοχή και έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να προστατεύει το πρόσωπο από τις ακτίνες UV. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται η Pinlock Max Vision μεμβράνη που αποτρέπει το θάμπωμα της ζελατίνας. Περιμετρικά έχουμε λάστιχο αδιαβροχοποίησης, ενώ στο εμπρός μέρος ασφαλίζει για να μην παρουσιαστεί κάποιο τυχαίο άνοιγμα. Στην πράξη δεν παρουσιάστηκαν καθόλου διαθλάσεις ή περίεργες αντανακλάσεις τη νύχτα ή σε απευθείας έκθεση στον ήλιο. Ο μηχανισμός της ξεχωρίζει χάρη στο carbon look πλαστικό του, ενώ επιτρέπει την γρήγορη αφαίρεση της ζελατίνας χωρίς εργαλεία προκειμένου αυτή να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί με μια από τις 6 διαθέσιμες (2 φιμέ, 3 ιριδίζουσες ή την διάφανη).

Πρακτικότητα

Η αναδιπλούμενη εσωτερική φιμέ ζελατίνα καταργεί την ανάγκη για χρήση γυαλιών ηλίου και τη χειρίζεσαι εύκολα από έναν διακριτικό μοχλό στην αριστερή μεριά του κράνους. Μάλιστα στον κατάλογο των έξτρα υπάρχει και ιριδίζουσα. Η υποαλλεργική, διαπνέουσα επένδυση προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και δεν μας προβλημάτισε ούτε στο ταξίδι, ενώ είναι διαπνέουσα, οπότε αποτρέπει την εφίδρωση και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς. Τα μαξιλαράκια της αφαιρούνται εύκολα, καθώς είναι κουμπωτά και μπορούν να πλυθούν, ενώ υπάρχει και σύστημα ταχείας αφαίρεσης σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, υπάρχει και μαγνητικό κολάρο λαιμού με μεγάλο ανακλαστικό στο πίσω μέρος που κάνει πιο ορατό τον αναβάτη κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Για την παροχή φρέσκου αέρα στο εσωτερικό φροντίζουν ένας αεραγωγός 2 θέσεως στο πιγούνι και ένας στο πάνω μέρος με τον αέρα να διοχετεύεται μέσω καναλιών στο EPS στην εξαγωγή που υπάρχει στο πίσω μέρος. Ο εξοπλισμός του Vector Evo είναι πλήρης καθώς διαθέτει επιρίνιο που οδηγεί τα χνώτα κάτω και έξω από το κράνος αποτρέποντας το θάμπωμα, ενώ υπάρχει και υποσιάγωνο τύπου “κουρτίνα” για βελτιωμένη αεροδυναμική και προστασία από τον κρύο αέρα. Για το εύκολο και ασφαλές κούμπωμα φροντίζει η ατσάλινη μικρομετρική καστάνια (στα περισσότερα κράνη είναι πλαστική) με το ενισχυμένο λουράκι.

Η άποψή μας

Η ποιότητα κατασκευής και ο εξοπλισμός του Vector Evo είναι αντιστρόφως ανάλογα της προσιτής τιμής του. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα καλύψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό καθώς είναι άνετο, πρακτικό και δείχνει ότι μπορεί να αντέξει με το πέρασμα του χρόνου.

 

Κεντρική διάθεση Α. Κιούπης και Σια ΟΕ

Μαραθώνος 38, 104 36 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 2105 239283


Όμορφα ενσωματωμένος στο κέλυφος ο πάνω αεραγωγός.

Όμορφα ενσωματωμένος στο κέλυφος ο πάνω αεραγωγός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »