Η καλύτερη μοτοσυκλέτα της χρονιάς: Ducati Multistrada V4

Η καλύτερη μοτοσυκλέτα της χρονιάς: Ducati Multistrada V4

Η καλύτερη μοτοσυκλέτα της χρονιάς: Ducati Multistrada V4

Η Ducati Multistrada V4 αναδεικνύεται ως η καλύτερη μοτοσυκλέτα της χρονιάς (Best Moto 2021) σύμφωνα με την μεγάλη ψηφοφορία που ξεπέρασε τις 76.000 ψήφους στην Ελλάδα.

Η Multistrada V4 χαρακτηρίστηκε ήδη ως η «καλύτερη Ducati όλων των εποχών» και η ανάδειξή της ως μοτοσυκλέτα της χρονιάς είναι η καλύτερη απόδειξη. Με 7.540 ψήφους, κατάφερε να βρεθεί στην 1η θέση, εκπροσωπώντας επάξια την Ιταλική εταιρεία απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους

Ο V4 Granturismo, όπως βαπτίστηκε ο νέος τετρακύλινδρος της Ducati, είναι ένας ολοκαίνουργιος κινητήρας σχεδιασμένος ειδικά για την Multistrada V4. Με κυβισμό στα 1.158 κυβικά εκατοστά, ο Granturismo αποδίδει 170 ίππους στις 10.500 στροφές και μέγιστη ροπή 12,7 kgm, στις 8.750 στροφές. Ο νέος κινητήρας δεν φέρει σύστημα δεσμοδρομικού ελέγχου των βαλβίδων (το πασίγνωστο Desmo), αλλά χρησιμοποιεί δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής με ακόλουθους και ελατήρια. Ο Granturismo έχει διαστήματα συντήρησης των βαλβίδων, κάθε 60.000 χιλιόμετρα, ενώ το βάρος του ανέρχεται μόλις στα 66,7 κιλά.

Παράλληλα, η Multistrada V4 είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που εξοπλίζεται με πομποδέκτες ραντάρ εμπρός και πίσω, που συνεργάζονται με σύστημα Adaptive Cruise Control και σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων για διατήρηση σταθερής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και έγκαιρη προειδοποίηση για κίνδυνο από το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας.

Το επίπεδο ηλεκτρονικών στην νέα Multistrada V4 είναι κορυφαίο με Cornering ABS, αισθητήρα IMU της Bosch, σύστημα Traction Control (DTC), περιορισμό σούζας DWC, χαρτογραφήσεις ισχύος  και μια οθόνη TFT για την απεικόνιση ενδείξεων. Η έκδοση S προσθέτει στα παραπάνω: Ηλεκτρονική ανάρτηση DSS – Ducati Skyhook Suspension, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, μεγαλύτερη οθόνη 6,5 ιντσών, Quickshifter και Cruise control, αλλά και σύστημα συγκράτησης του οχήματος στις ανωφέρειες – Vehicle Hold Control. Ακόμα, οι εκδόσεις S και S Sport φέρουν σύστημα σύνδεσης της μοτοσυκλέτας με Smartphone: Το Ducati Connect, με το οποίο ο αναβάτης μπορεί να χειριστεί το κινητό του τηλέφωνο μέσω Bluetooth και Wi-Fi και να προβάλλει πλοήγηση απευθείας στην οθόνη της Multistrada και φυσικά να χειριστεί μουσική και κλήσεις.



* Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων, μοτοσυκλετών, commuter και ηλεκτρικών της χρονιάς, συμμετείχαν  μόνο τα μοντέλα που ήρθαν στην Ελλάδα το 2020.