Ο Marc Marquez σε στιγμιότυπο μετά τον αγώνα του Portimao.

«Λύγισε» ο Marc Marquez μετά τον αγώνα

Ακόμα και οι πιο σκληροί, «σπάνε»: Ο Marc Marquez υποχώρησε στην τεράστια συναισθηματική πίεση, μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του στις στιγμές που ακολούθησαν…

O Marc Marquez έλειπε από τους αγώνες 9 ολόκληρους μήνες και η επιστροφή του στο Portimao για φέτος, έγινε το επίκεντρο της παγκόσμιας ειδησεογραφίας –και όχι άδικα. Ο Marquez, γνωστός για την μαχητικότητα του, κατάφερε την 7η θέση στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση από πέρσι τον Ιούλιο, μια επίδοση που θεωρείται εξαιρετική αν σκεφτεί κανείς τι πέρασε.
 
Κάπως έτσι, όλος ο πλανήτης είδε και μια άλλη, ευαίσθητη πλευρά του Marc Marquez, με τον 28χρονο να λυγίζει στο Paddock αλλά και μπροστά στις κάμερες, στην συνέντευξη που έδωσε μετά τον αγώνα ξεσπώντας σε δάκρυα.
 
Ο Marquez, 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είπε για τα γεγονότα που ακολούθησαν τον αγώνα: «Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να κρατά τα συναισθήματα του μέσα του, αλλά όταν έφτασα στα pits με όλους τους μηχανικούς μου, δεν μπορούσα να το ελέγξω. Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ονειρεύτηκα αυτή την μέρα, να τερματίσω σε έναν αγώνα MotoGP. Είναι το μεγαλύτερο βήμα στην αποκατάσταση μου: Να αισθανθώ ξανά πως είναι να είσαι αναβάτης MotoGP ήταν όνειρο μου και αυτό ήταν που έκανα σήμερα»
 
«Στους πρώτους γύρους ένιωθα έξω από τα νερά μου, δεν είχα τον ρυθμό ούτε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Μετά ο Mir και όλοι άρχισαν να με προσπερνούν. Μετά από τόσο καιρό ήταν δύσκολο να καταλάβω τα σημεία φρεναρίσματος πίσω από τους άλλους, πως θα κάνω παιχνίδι όταν με προσπερνούσαν και πως θα βγω εκτός γραμμής.(…) Μετά τους πρώτους 6 γύρους σκέφτηκα, ΟΚ, ώρα να αναπνεύσω, αν δεν μπορέσω δεν θα τερματίσω τον αγώνα. Μετά απλά χαλάρωσα, δεν μπήκα σε τέτοιου είδους μάχες και βρήκα την θέση μου εξήγησε ο Marquez για το πώς χειρίστηκε τον αγώνα του.