Aprilia SX 125 2021

Aprilia RX 125 2021

Νέα Aprilia RX 125 - SX 125 2021

Ανανέωση για τις δύο νεανικές μοτοσυκλέτες enduro και supermotard ανακοίνωσε η Aprilia, εναρμονίζοντας τις και με τις προδιαγραφές Euro 5. Δείτε περισσότερα.

Η Aprilia ανακοίνωσε την παρουσίαση των νέων RX 125 και SX 125 για το 2021. Οι δύο μοτοσυκλέτες λαμβάνουν την εναρμόνιση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5, απευθυνόμενες ακόμα και στους νέους αναβάτες με δίπλωμα A1.
 
Και για τα δύο μοντέλα, νέο είναι το χρώμα Rally Tribute, που αποτελεί φόρο τιμής στα ιστορικά χρώματα των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της Aprilia. Κάτω από τις σέλες των μοτοσυκλετών, βρίσκεται χώρος για μια θύρα USB, η οποία μπορεί να γίνει διαθέσιμη στον έξτρα εξοπλισμό του μοντέλου. Τα όργανα των μοντέλων έχουν πλέον υπολογιστή διαδρομών, με καταχώρηση της μέγιστης ταχύτητας και δύο μερικών χιλιομετρητών.
 
Ο κινητήρας των 125 κυβικών φέρει αρκετές αλλαγές, ώστε να συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές Euro 5 και όχι μόνο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Aprilia, ο κινητήρας είναι αναβαθμισμένος στο θερμοδυναμικό επίπεδο με μια νέα κεφαλή, νέους αυλούς εισαγωγής και εξαγωγής αλλά και μπουζί ιριδίου. Επίσης, οι εκκεντροφόροι έχουν νέα προφίλ, ενώ αλλαγές έχουν γίνει στα εξαρτήματα των βαλβίδων. Αλλαγές έγιναν και στο σύστημα εισαγωγής αλλά και αυτό της εξάτμισης.
 
Το σύστημα φρένων των μοντέλων παραμένει το εξελιγμένο ABS της Bosch με σύστημα αποτροπής «endo» ή εμπρόσθιας ανατροπής λόγω έντονου φρεναρίσματος. Το πλαίσιο των μοντέλων είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, ακολουθώντας την αρχιτεκτονική της διπλής ραχοκοκαλιάς, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών εμπρός και ένα αμορτισέρ πίσω, με διαδρομές 240 και 210 χιλιοστών αντίστοιχα. To enduro RX 125 φέρει τροχούς 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με δίσκους φρένων 260 και 220 χιλιοστών αντίστοιχα, ενώ το supermotard SX125 φέρει τροχούς 17 ιντσών, με δίσκους φρένων 300 και 220 χιλιοστών αντίστοιχα.