Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για οδήγηση δικύκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου

Όπως όλα δείχνουν, με την κατάθεση του ανάλογου νομοσχεδίου, η οδήγηση δικύκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου είναι πλέον θέμα χρόνου: Δείτε υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβαίνει αυτό.

UPDATE: Διαβάστε την τεκμηρίωση του ΣΕΑΑ για τα οφέλη από την δυνατότητα οδήγησης δικύκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου, όπως τα ανακοίνωσε με κατάλληλο δελτίο τύπου

Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, κατατέθηκε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την οδήγηση δικύκλου και με δίπλωμα αυτοκινήτου, υπό προϋποθέσεις. Το ζήτημα έχει απασχολήσει την ελληνική επικαιρότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και αποκαλύφθηκε η αλλαγή στα  πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου μεταφορών. (διαβάστε εδώ και εδώ)
 
Τώρα φαίνεται πως το θέμα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, αφού το νομοσχέδιο που κατατέθηκε περιγράφει τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες ένας κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου (τύπου Β) θα μπορεί να οδηγεί και δίκυκλο έως 125 κυβικά, αλλά και μοτοποδήλατο.  
 
Πιο συγκεκριμένα, αυτές είναι:
  • Η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου για τουλάχιστον 6 έτη
  • Η συμπλήρωση του 27ου έτους της ηλικίας
  • Η υποχρεωτική πραγματοποίηση 3 πρακτικών μαθημάτων οδήγησης μοτοσυκλέτας (χωρίς ανάγκη για εξετάσεις)
 
Το ίδιο νομοσχέδιο, θα φέρει και αλλαγές για ζητήματα όπως είναι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αφορούν οχήματα μικροκινητικότητας, όπως ηλεκτρικά πατίνια, αυτοεξισορροπούμενα οχήματα και skateboards, ακόμα και roller skates.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες, που θα έρθουν όταν θα τις έχουμε στα χέρια μας. 
 

  • Nomikos

    Να θυμισουμε στους νεωτερους οτι περιπου μεχρι το 1987/88 αν σε σταματουσε η τροχαια και ειχες διπλωμα αυτοκι/του δεν σε εγραφαν για ελλειψη διπλωματος μηχανης κλπ...Στην επαρχια αυτο ισχυε και μετα το 1990..... Με την αυξηση της μοτοκινησης λογω κυκλοφοριακου ,κριθηκε οτι πρεπει να υπαρχουν ξεχωριστα διπλωματα...φυσικα ηταν και δουλεια για τις σχολες οδηγων και παραβολα για το αδηφαγο κρατος....Ξερετε πως εδιναν τα διπλωματα της μηχανης το 1989 πχ στο κιλκις? Θα σας πω: Καταρχην ολοι οι υποψηφιοι ηταν απο την θεσ/νικη γιατι υπηρχε στην θεσ/κη λιστα αναμονης ενος ετους....Αν ειχες διπωμα αυτοκινητου και πηγαινες με την μηχανη σου στο κιλκις πληρωνες τα παραβολα και τελος....Αν δεν ειχες διπλωμα αυτ/ου και περνουσες τα σηματα εκανες μια βολτα με τον εξεταστη να σε βλεπει απο μακρια αναμεσα σε κατι πετρες και αυτο ηταν.....Αργοτερα οταν κατακλιστηκαμε απο τα σκουτερακια της κακιας ωρας(μεταχειρισμενα) με τις σφηνες,τις μικρες ροδες που σε εριχναν σαν τρελα κλπ θυμηθηκαν τα περι οδηγικης ασφαλειας κλπ....και ρωταω εγω τωρα: με τα διπλωματα απαλλαγηκαμε απο τις ταρζανιες;;;Οχι ειναι απαντηση μου...Ο ταρζαν ειναι απλως με διπλωμα...Μονο με παιδεια και αστυνομευση λυνεις το προβλημα......πχ στην Ιταλια γιατι εχουν λιγωτερα ατυχηματα αλλα διπλωμα απο τα 14?Γιατι εχουν παιδεια και αστυνομευση....Ουτως η αλλως μονο με εμπειριααθαινεις την κινηση σε δυο τροχους και σας διαβεβαιωνω οτι μετα 45 χρονια μαθαινω καθε μερα.....

      2
  • Πετρος

    Δηλαδη οσοι εχουν μαθει να οδηγουν μιλωντας στο κινητο, ξυνωντας τα .. τους χωρις καμια ιδεα απο μοτοσυκλετα θα μπορουν οποτε τους βολευει να καβαλανε δυο ροδες και να κανουν περιπου τα ιδια. Ακομα μια επιτυχια της νεας εποχης.. Χωρια που ειναι και ρατσιστικο. Αν ειναι ετσι, να εχουμε και εμεις το δικαιωμα να οδηγουμε τετρατροχο μεχρι καποια κυβικα! Και 125cc δεν με χαλαει.

      2