Ο Fausto Gresini

Υπέκυψε στον κορωνοϊό ο Fausto Gresini

Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις επιπλοκές από τον Covid-19 o Fausto Gresini, ιδρυτής και επικεφαλής της ομώνυμης ομάδας και πρωταθλητής στα 125 κυβικά. Ο Gresini έφυγε από την ζωή λίγο πριν κλείσει τα 60 του έτη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125 και διευθυντής ομάδας MotoGP, Fausto Gresini, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μετά από σχεδόν δυο μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο. Ο 60χρονος Ιταλός είχε κολλήσει τον ιό στα τέλη Δεκέμβρη και ήταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Maggiore Carlo Alberto Pizzardi της Μπολόνια από τις 30 Δεκεμβρίου, όπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του.

Αρχικά είχε υποβληθεί σε τεχνητό κώμα και η αναπνοή του υποστηρίζονταν μηχανικά, αλλά τον Ιανουάριο σημείωσε βελτίωση και τον επανέφεραν από το κώμα. Τις τελευταίες εβδομάδες οι γιατροί έπρεπε να τον βάλουν ξανά σε κώμα, ενώ πάλευε με την πνευμονία που του είχε προκαλέσει ο ιός.

Ο Gresini αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 125 κυβικών από το 1983 έως το 1994 κατακτώντας τον τίτλο το 1985 και το 1987 με μοτοσυκλέτα της Garelli. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε 21 αγώνες και ανέβηκε στο βάθρο 47 φορές. Μετά την αποχώρησή του από τους αγώνες δημιούργησε την αγωνιστική ομάδα που φέρει το όνομά του το 1997 και στρατολόγησε τον Alex Barros, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο με τη Honda του.

Η ομάδα του Gresini κέρδισε τον τίτλο στα 250 κυβικά με τον Daijiro Kato το 2001 και στη συνέχεια ακολούθησαν νίκες και διακρίσεις στα MotoGP με αναβάτες όπως ο Sete Gibernau και ο Marco Melandri, ενώ η τελευταία νίκη της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία ήρθε το 2006 από τον Toni Elia.

To 2010, o Elia κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στη Moto2 για την Gresini Racing, ενώ το 2018 ήρθε ένας ακόμα παγκόσμιος τίτλος, αυτή τη φορά στη Moto3, από τον Jorge Martin. Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη ο Gresini είχε ανακοινώσει ότι η ομάδα του θα επιστρέψει ξανά στα MotoGP από το 2022.