Η νέα Aprilia RS 660 Trofeo

Η νέα Aprilia RS 660 Trofeo

Aprilia RS 660 Trofeo: H νέα αγωνιστική έκδοση

Παρουσίασε την αγωνιστική βερσιόν του νέου RS 660 η Aprilia, προικίζοντας το με μπόλικες αλλαγές και τον κατάλληλο εξοπλισμό για την πίστα, αλλά και ανακοινώνοντας το ανάλογο πρωτάθλημα! Δείτε περισσότερα.

Μια εξέλιξη που αναμενόταν λίγο μετά παρουσίαση του RS 660, παίρνει τελικά σάρκα και οστά. Αυτή είναι η νέα Aprilia RS 660 Trofeo, μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση της μοτοσυκλέτας με στόχο την χρήση στην πίστα, σε περιβάλλον αγώνων. Οι βελτιώσεις της μοτοσυκλέτας είναι εκτεταμένες και η τιμή της ανέρχεται στα 17.950 ευρώ, για κάποιον που θέλει να την αποκτήσει εκτός του ειδικού αγωνιστικού προγράμματος της Aprilia (διαβάστε περισσότερα για αυτό παρακάτω).
 
Το RS 660 Trofeo εξακολουθεί να αποδίδει 105 ίππους, με το βάρος του να φτάνει μόλις τα 153 κιλά (άνευ υγρών). Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με πίσω ανάρτηση Ohlins και εμπρόσθιο πιρούνι τροποποιημένο από την Andreani, φρένα της Brembo με αγωνιστικά τακάκια, φίλτρο αέρος Sprint Filter και εξάτμιση SC Project, φαίρινγκ από Fiberglass της Cruciata Racing και εξαρτήματα Spider Racing. Οι διακόπτες προέρχονται από την Jet Prime, ενώ το βάψιμο έχει αναλάβει η Zanasi Group. H μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με ελαστικά Pirelli Supercorsa V3 SC1.
 
Παράλληλα με την νέα μοτοσυκλέτα, η Aprilia ανακοίνωσε και το νέο ενιαίο πρωτάθλημα RS 660 Trofeo, που θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια του ιταλικού πρωταθλήματος ταχύτητας CIV. Το πρωτάθλημα θα απευθύνεται σε αγωνιζόμενους από 15 ετών και άνω και θα έχει 6 αγώνες, που θα ξεκινήσουν από τις 16 Μαΐου στο Misano και θα συνεχιστούν στην Imola (4 Ιουλίου), στο Misano ξανά (25 Ιουλίου με διπλό αγώνα), το Mugello (29 Αυγούστου) και στην Vallelunga (10 Οκτωβρίου).
 
Οι μέγιστες συμμετοχές στο νέο πρωτάθλημα ανά πίστα θα αγγίξουν τις 42, ενώ για τις 21 εξ αυτών η Aprilia προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο αγωνιστικής υποστήριξης που χαρίζει στον αγωνιζόμενο πρόσβαση στην «Aprilia Racing Area» με πολλά προνόμια. Συγκεκριμένα, εκτός από την ίδια την μοτοσυκλέτα, η Aprilia προσφέρει με το πακέτο: Καταχώρηση στο πρωτάθλημα, πλήρη τεχνική υποστήριξη και τηλεμετρία, παροχή καυσίμου, ελαστικών και αναλώσιμων, φιλοξενία και διατροφή, ρούχα ομάδος, φωτογράφηση σεζόν και έως 2.000 ευρώ ποσόν για επισκευή σε περίπτωση πτώσης. Το πακέτο της Aprilia Racing Area κοστίζει 34.900 ευρώ και μέσα από τις παροχές που προσφέρει, προσφέρει την δυνατότητα στον αναβάτη να εμφανίζεται στην πίστα μόνο για να οδηγήσει.