Τέλος στην δυνατότητα πώλησης μπαταριών με πακέτο οξέος από τις 2 Φεβρουαρίου 2021.

Τέλος στην πώληση μπαταριών ανοικτού τύπου

Αλλάζουν όλα στην πώληση μπαταριών οχημάτων από την 2η Φεβρουαρίου, αφού ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επικίνδυνα υλικά τερματίζει την διάθεση συγκεκριμένων προϊόντων. Δείτε περισσότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια μας πριν λίγες ώρες, ο νέος κανονισμός της Ε.Ε. υπ΄αριθμόν 1148/2019 θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην διάθεση μπαταριών ανοικτού τύπου στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, θα απαγορευθεί η πώληση όσων μπαταριών δεν είναι ήδη γεμισμένες και προετοιμασμένες από τον εξειδικευμένο πωλητή, στο ευρύ κοινό.
 
Η αλλαγή έρχεται να επηρεάσει τις μπαταρίες που διατίθενται «άδειες», με τις γνωστές αμπούλες ηλεκτρολύτη, οι οποίες βρίσκονται προς πώληση σε επίπεδο λιανικής. Ο νέος κανονισμός για τις επικίνδυνες ουσίες συμπεριλαμβάνει και το θειικό οξύ, το οποίο είναι το περιεχόμενο των φιαλιδίων γεμίσματος των μπαταριών με πακέτο οξέος.
 
Ως εκ τούτου, οι μπαταρίες με ξεχωριστό πακέτο οξέος δεν θα είναι δυνατό να πουληθούν σε ιδιώτες, ενώ όλες οι μπαταρίες τύπου μολύβδου οξέος θα πρέπει να πωλούνται γεμισμένες και φορτισμένες, αποκλειστικά από τα ανάλογα καταστήματα και αντιπροσώπους.
 
Ο νέος κανονισμός φυσικά αναμένεται να φέρει και άλλες αλλαγές και θα σας φέρουμε περισσότερα νέα, μόλις γίνουν διαθέσιμα. Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση που τίθεται σε ισχύ, έχει να κάνει με την προσπάθεια αποτροπής διάθεσης ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικούς σκοπούς, όπως π.χ. στην προκειμένη περίπτωση το θειικό οξύ, ενώ προφανώς και άλλες ουσίες βρίσκονται εντός του νέου κανονισμού. Μπορείτε να διαβάσετε τον κανονισμό, κάνοντας ένα κλικ εδώ.  

Αναμένουμε και περισσότερες πληροφορίες.