Ακύρωση για τις πρώτες δοκιμές MotoGP του 2021, στην Μαλαισία...

MotoGP: Ματαιώνονται οι δοκιμές της Sepang

To πρώτο χτύπημα στην σεζόν του 2021 από τον κορωνοϊό, είναι δυστυχώς γεγονός: Επισήμως ακυρώνονται οι πρώτες και ίσως οι σημαντικότερες δοκιμές του MotoGP. Δείτε περισσότερα.

Δυστυχώς ο COVID και οι συνέπειες που φέρνει παγκοσμίως δεν δείχνουν κανένα σημάδι ύφεσης και η μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων μοτοσυκλέτας δέχθηκε το πρώτο πλήγμα. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, οι πρώτες δοκιμές των MotoGP που παραδοσιακά γίνονται στην Sepang της Μαλαισίας, ματαιώνονται.
 
Οι δοκιμές θα γίνονταν σε δύο φάσεις (shakedown και επίσημες), που είχαν προγραμματιστεί για τις 14-16 και 19-21 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Ωστόσο, τα διαρκώς αυστηρότερα μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης του Covid στην Μαλαισία (που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) καθιστούν αδύνατη την διεξαγωγή των δοκιμών όπως είχαν προγραμματιστεί.
 
Σύμφωνα με την Dorna, οι πρώτες δοκιμές της χρονιάς θα γίνουν στο Κατάρ, από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου, εν αναμονή της έναρξης του πρωταθλήματος με τον πρώτο αγώνα στις 28 Μαρτίου στο Losail. Φυσικά με όλα αυτά που γίνονται, όλα τα σενάρια αλλαγών είναι πιθανά τόσο για τις δοκιμές, όσο και για το πρόγραμμα του 2021…