Επιστρέφει η δυνατότητα των δοκιμαστών να τρέξουν σε αγώνες MotoGP, για το 2021.

MotoGP: Επιστρέφουν τα wild cards το 2021

Ξανά αλλάζουν οι κανονισμοί του MotoGP για το 2021, επιτρέποντας ξανά τις wild card συμμετοχές των δοκιμαστών αναβατών, που είχαν απαγορευτεί για φέτος λόγω COVID. Δείτε περισσότερα.

Οι προετοιμασίες της νέας σεζόν του MotoGP έχουν ξεκινήσει και ήδη, οι πρώτες αλλαγές στους κανονισμούς ανακοινώθηκαν. Μέσα σε αυτές, επιστρέφει η δυνατότητα των wild card συμμετοχών σε αγώνες, για τους δοκιμαστές. Τα Wild Cards είχαν απαγορευτεί φέτος μέσα σε ένα σύνολο μέτρων για την μείωση της διασποράς του COVID-19, μειώνοντας τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται μέσα στους κλειστούς χώρους των paddocks.
 
Ωστόσο, το 2021 η δυνατότητα επιστρέφει, με συγκεκριμένους περιορισμούς. Θα επιτρέπονται μόνο 2 wild-card συμμετοχές ανά κατηγορία και ανά αγώνα, με τις wild-card της Moto3 να θεωρούνται έγκυρες μόνο αν «λειτουργούν από μια υπάρχουσα ομάδα Moto3». Οι Suzuki, Yamaha, Ducati, KTM και Honda θα μπορέσουν να έχουν μόνο μέχρι 3 wild-card συμμετοχές, ενώ η Aprilia που τελεί υπό καθεστώς «προνομίων» στους κανονισμούς λόγω αποτελεσμάτων, μπορεί να έχει μέχρι 6 συμμετοχές.
 
Ακόμα, ανακοινώθηκαν και άλλες αλλαγές σε σημεία των κανονισμών όπως οι κίτρινες σημαίες και η ποινή υπερβολικής ταχύτητας στο pit lane: Συγκεκριμένα, υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας, οι αναβάτες θα πρέπει να μειώνουν ταχύτητα και ο ανάλογος γύρος θα ακυρώνεται, ενώ η ποινή για ταχύτητα στα pits γίνεται διπλός «μεγάλος γύρος», αντί για διέλευση μέσω pits κατά την διάρκεια του αγώνα.