O Casey Stoner

Casey Stoner: Ασχημα νέα για την υγεία του

Δεν βελτιώνεται η κατάσταση του Αυστραλού πρωταθλητή του 2007, ο οποίος μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και για την κατάσταση στα MotoGP σήμερα. Δείτε τι είπε.

Ο Casey Stoner έγραψε την δική του ιστορία στα MotoGP, όντας προς το παρόν ο μόνος αναβάτης που έχει πρωτάθλημα με την Ducati στα MotoGP, αλλά και ένας από τους καλύτερους αγωνιζόμενους του Grid. Ωστόσο, το 2018 διαγνώσθηκε με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μια κατάσταση υγείας που του «απορροφά» τα αποθέματα ενέργειας του αφήνοντας τον εξαντλημένο και ψυχολογικά επιβαρυμένο. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε προς το καλύτερο, όπως είπε ο ίδιος.
 
Ο Stoner δήλωσε για το θέμα: «Νόμιζα ότι θα μπορούσα να το παλέψω και ότι θα το ξεπερνούσα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ασθένεια αυτή με καταστρέφει και δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Πέρασα τους πρώτους 6 μήνες του χρόνου από τον καναπέ στο κρεβάτι. Με το ζόρι σηκωνόμουν για να φάω. Τώρα είμαι κάπως καλύτερα, έμαθα να διαχειρίζομαι την ενέργεια μου (…) Όλο αυτό με έκανε να ξανασκεφτώ την ζωή μου. Συνήθιζα να περνάω καλά, να βγαίνω έξω με μοτοσυκλέτες, να ψαρεύω και να παίζω γκολφ. Τώρα απλά επιβιώνω. Σε καλές μέρες, έχω ευκαιρία να παίξω με τις κόρες μου».
 
Ο Stoner δεν παρέλειψε να σχολιάσει την σεζόν του 2020 στα MotoGP, μάλιστα με τρόπο που… μόνο αυτός θα μπορούσε! Είπε: «Φέτος, χωρίς τον Marc, κανένας δεν ήταν σε ξεχωριστό επίπεδο. Με εξέπληξε ότι παρά τα λάθη τους, οι αναβάτες συνέχιζαν να χαμογελούν, δεν το καταλαβαίνω. Δεν ήταν έτσι στον δικό μου καιρό. Οι αναβάτες σήμερα είναι κομφορμιστές: είναι ικανοποιημένοι με τα σχόλια στο Instagram και δεν τους απασχολεί τι γίνεται στην πίστα. Εκτός από τον Marc, κανένας δεν δουλεύει αρκετά σκληρά. Ο Mir ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, δούλεψε καλά όλη την χρονιά. Δεν ξέρω αν μπορεί να είναι υποψήφιος για τίτλο και το 2021».