Αποχωρεί από την Yamaha ο Jorge Lorenzo;

Jorge Lorenzo: Παίρνει «πόδι» από την Yamaha;

Φήμες ότι ο Jorge Lorenzo βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός των Paddocks της Yamaha είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, με υποψήφιο για αντικατάσταση του τον… Andrea Dovizioso! Δείτε τι γνωρίζουμε…

Η περίπτωση του Jorge Lorenzo γίνεται ολοένα κα πιο παράξενη, όσο το 2020 προχωράει. Ο πολυπρωταθλητής, που μετά την απόσυρση του από τους αγώνες υπέγραψε ως δοκιμαστής της Yamaha, φαίνεται πως βλέπει και πάλι την καρέκλα του να «τρίζει», σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα.
 
Ο Lorenzo ευελπιστούσε να προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της αγωνιστικής M1 ως δοκιμαστής, αλλά και να κάνει μια wildcard αγωνιστική εμφάνιση στην Βαρκελώνη με την Yamaha. Ωστόσο, ο κορωνοϊός και οι μεγάλες αλλαγές που έφερε άφησαν οριστικά εκτός αγώνων τον Ισπανό, ενώ περιόρισαν σημαντικά τον χρόνο που ο Lorenzo διέθεσε δοκιμάζοντας τις αγωνιστικές M1.
 
Φαίνεται όμως ότι ούτε αυτό, ήταν αρκετό: Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές του εξωτερικού, τα διοικητικά στελέχη της Yamaha δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα με την απόδοση του Lorenzo στις δοκιμές, ούτε και με την αφοσίωση του στο project. Στις τελευταίες δοκιμές που έγιναν στο Portimao, ο Lorenzo (οδηγώντας μια M1 του 2019) ήταν πολύ αργός σε σχέση με το Grid διαφεύγοντας έτσι από τους στόχους του ρόλου του και δημιουργώντας δυσαρέσκεια.
 
Αλλά η είδηση δεν τελειώνει εδώ: Αμερικανοί δημοσιογράφοι, ισχυρίζονται πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η Yamaha έχει έρθει σε επαφή με τον Andrea Dovizioso για την θέση του Jorge. Ο Ιταλός αναβάτης της εργοστασιακής Ducati, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιθυμεί κατά πρώτον να είναι ελεύθερος από αγωνιστικές υποχρεώσεις εντός MotoGP, θέλοντας να δοκιμάσει την τύχη του στα Motocross. Έτσι, τόσο η Yamaha, όσο και η Honda αλλά και η KTM, έχουν έρθει σε επαφή με τον Ιταλό προσφέροντας του θέση δοκιμαστή, όμως η συμφωνία μεταξύ Dovi και Yamaha φαίνεται να είναι η πιθανότερη. Πάντα φυσικά με τον όρο, ότι η συνεργασία δεν θα εμπλακεί με την αγωνιστική ανάμιξη του Dovizioso σε άλλες διοργανώσεις. 
 
Ο Manager του Andrea Dovizioso, Simone Battistela, δήλωσε πως ο Dovi θα ανακοινώσει την απόφαση του εντός της εβδομάδας. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι…