To Lifan Hunter

Μια «φωτοτυπία» Ducati Scrambler!

Η «κλωνοποίηση» ποθητών μοντέλων δεν έχει τελειωμό και αυτό που βλέπετε μπροστά σας, είναι ένα ακόμα δείγμα! Δείτε περισσότερα για αυτό το… παραλίγο Ducati Scrambler!

Τον τελευταίο καιρό, οι κινεζικές «κόπιες» διάσημων μοντέλων μοτοσυκλετών έχουν δει έντονα το φως της δημοσιότητας και αυτό δεν είναι παράξενο. Παρά το ότι πολλοί Κινέζοι κατασκευαστές βρίσκουν τον δρόμο της ανάπτυξης και της βελτίωσης, άλλοι συνεχίζουν τις στεγνές αντιγραφές. Δείτε για παράδειγμα, αυτό το Lifan Hunter 125.
 
Παρά το ότι το μοντέλο είναι ξεκάθαρα ένα Mini moto ή ένας «μπόμπος», αν προτιμάτε, οι ομοιότητες του με τα μοντέλα της Ducati Scrambler είναι εξόφθαλμες. Το σχήμα του ρεζερβουάρ, της σέλας, του εμπρός προβολέα, του οργάνου, ακόμα και του πλαισίου, είναι ξεκάθαρα «ξεπατικωτούρα» από τα Scrambler. Φυσικά ο κινητήρας δεν μπορεί να είναι… ούτε καν παρόμοιος με τους δικύλινδρους της Ducati και, στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε φυσικά για έναν μονοκύλινδρο 125 κυβικών, ο οποίος μάλιστα θυμίζει αυτόν του Honda Innova.
 
Εντάξει, σαφώς και ένα τέτοιο μοντέλο δεν απευθύνεται σε αγορές όπως η δική μας, αλλά δρα ως «στυλιστικός μαγνήτης» σε αγορές στις οποίες μια Ducati είναι ακόμα… άπιαστο όνειρο. Πως σας φαίνεται;