Αυτή είναι η νέα Benelli 1200GT

Αυτή είναι η νέα Benelli 1200GT

Αυτή είναι η νέα Benelli 1200GT

Αυτή είναι η νέα Benelli 1200GT

Benelli 1200GT: Αποκαλύφθηκε επίσημα

Η μεγαλύτερη τουριστική μοτοσυκλέτα στην ιστορία της εταιρείας παρουσιάστηκε, βάζοντας ξεκάθαρα στο στόχαστρο την BMW R1250RT. Δείτε περισσότερα…

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

Μια μοτοσυκλέτα που «μαγειρευόταν» επί τουλάχιστον ένα χρόνο, παρουσιάστηκε επίσημα στην Κίνα της προηγούμενες ώρες: Μιλάμε για την Benelli 1200GT, την νέα πολυτελή τουριστική μοτοσυκλέτα της εταιρείας που αλλάζει τα δεδομένα για την Benelli, ενώ είναι και η μεγαλύτερη και ίσως η πολυτελέστερη κινεζική μποτοσυκλέτα της ιστορίας.
 
Ας την δούμε αναλυτικά: Η νέα 1200GT φέρει έναν γνώριμο κινητήρα, που προέρχεται από τα προηγούμενα μοντέλα της Benelli: Είναι ο τρικύλινδρος των Tornado και Tre-K, που από τα 1.130 κυβικά ανέβηκε στα 1.200 για τις ανάγκες της νέας μοτοσυκλέτας. Η απόδοση του φτάνει τους 134 ίππους και τα 12 kgm ροπής. Όχι και άσχημα νούμερα, τα οποία είναι αρκετά κοντά σε αυτά του BMW R1250RT, με τους 136 ίππους και 14,5 kgm ροπής. Μάλιστα, η τελική ταχύτητα της 1200GT ανακοινώνεται στα 228 χλμ/ώρα, καθόλου ευκαταφρόνητα για μια τουριστική μοτοσυκλέτα πολυτελείας.
 
Είναι φανερό μόνο και μόνο κοιτάζοντας την Benelli 1200GT, ότι η άνεση του αναβάτη και η premium μεγαλοπρέπεια της εμφάνισης της είναι στο προσκήνιο των χαρακτηριστικών της. Εξοπλιστικά, υπάρχουν αρκετά «καλούδια», αν και όχι ακόμα στο επίπεδο μιας ευρωπαϊκής τουριστικής: Η 1200GT φέρει οθόνη TFT σε συνδυασμό με δύο αναλογικά όργανα, εκκίνηση χωρίς κλειδί, θερμαινόμενα γκριπ και σέλα και ηλεκτρικούς καθρέφτες, ενώ σύμφωνα με τους βρετανούς συναδέλφους μας, το μοντέλο φέρει και 2 κάμερες, εμπρός και πίσω (αν και δεν έγινε γνωστό, πως θα χρησιμοποιούνται).
 
Στο στήσιμο, η Brembo έχει παράσχει τα φρένα της 1200GT, ενώ η Bosch προσφέρει το ABS το οποίο μάλιστα, φέρει λειτουργία συνδυασμένης πέδησης. Το μοντέλο παρουσιάστηκε στην έκθεση της CIMA, εξοπλισμένο και με τριβάλιτσο –γιατί προφανώς, το πρεστίζ μιας τουριστικής μοτοσυκλέτας με τριβάλιτσο ανεβαίνει κατακόρυφα και αυτό έχει αποδειχθεί!
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν προς το παρόν, η μοτοσυκλέτα αναμένεται να ντεμπουτάρει στην παραγωγή το 2021. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι…

(Φωτό: BikeSocial, Newmotor.com.cn, RideApart)