Αυτή είναι η ηλεκτροκίνητη Novus.

Novus: Ανοιξαν οι παραγγελίες για την εξωτική ηλεκτρική

Η ηλεκτροκίνητη και… ανθρακονημάτινη Novus είναι πλέον έτοιμη να διατεθεί στην αγορά. Θέλετε και εσείς μία; Πάρτε βαθιά ανάσα, πριν διαβάσετε πόσο κοστίζει…

Στην έκθεση CES του 2019, η γερμανική εταιρεία Novus παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο δίκυκλο της, το οποίο στέκεται επιδέξια… μεταξύ των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών! Όπως βλέπετε και στην εικόνα, το μοντέλο θυμίζει ποδήλατο στο σχήμα και τις διαστάσεις, αλλά δεν έχει πεντάλ, κάτι που το καθιστά μοτοσυκλέτα, υπό την αυστηρή ορολογία…
 
Πάνω από ένα χρόνο μετά την πρώτη παρουσίαση του, η Novus ανακοίνωσε ότι το νέο της ηλεκτρικό δίκυκλο είναι πλέον διαθέσιμο, για παραγγελία. Πόσο θα κοστίζει όμως; Εδώ σε θέλω… Η Novus αποφάσισε να ακολουθήσει μια «ultra-premium» τιμολογιακή πολιτική, καθώς το μοντέλο θα ξεκινά από τις… 39.900 ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστεί ο εκάστοτε φόρος, ανάλογα με την χώρα στην οποία θα πουληθεί! Και μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, η Novus χρεώνει διαφορετικά και δύο από τα συνολικά 5 χρώματα της μοτοσυκλέτας: Αν την θέλετε σε ασημί ή χρυσό, η τιμή ανεβαίνει στις 40.864 ευρώ.
 
Το βασικό «ατού» της Novus, στο οποίο μάλιστα βασίζεται και η υψηλή τιμή, είναι το τύπου μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, που αποτελεί το σύνολο της δομής του μοντέλου. Όλα τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη του μοντέλου έχουν κρυφτεί επιμελώς μέσα στο πλαίσιο και έτσι, η εμφάνιση του Novus είναι «καθαρή» από σχεδόν οτιδήποτε (πέρα από το σωληνάκι για το εμπρός φρένο).
 
Τεχνικά, το μοντέλο θα εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος  24,5 ίππων και ροπής 20,4 kgm, ενώ η τελική του ταχύτητα ανακοινώνεται στα 120 χιλιόμετρα την ώρα. Το βάρος της μοτοσυκλέτας φτάνει μόλις τα 75 κιλά, επίσης αποτέλεσμα του ανθρακονημάτινου πλαισίου. Μπορούν όμως αυτά να δικαιολογήσουν την εξωπραγματική του τιμολόγηση, που φτάνει αυτή ενός premium SUV; Πολύ δύσκολα, θα λέγαμε εμείς, αλλά… περί γούστου και τσέπης, κολοκυθόπιτα!