H πίστα του Portimao στην Πορτογαλία

MotoGP: Και επίσημα, πάει Πορτογαλία

Επιβεβαιώθηκε η προσθήκη της πίστας του Portimao στο πρόγραμμα του MotoGP, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια πριν λίγες ώρες. Δείτε περισσότερα.

Μετά τις μεγάλες αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα των MotoGP ελέω κορωνοϊού, οι διοργανωτές του πρωταθλήματος ανακοίνωσαν και επίσημα, την προσθήκη ενός ακόμα αγώνα στο πρόγραμμα της φετινής σεζόν. Μετά από 8 χρόνια, η πίστα του Portimao στην Πορτογαλία επιστρέφει στο πρόγραμμα των MotoGP.
 
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει το φινάλε της φετινής χρονιάς, μετά την ματαίωση όλων των αγώνων εκτός Ευρώπης. Η πίστα του Portimao βρισκόταν σε συμφωνία με την Dorna από το 2017, ώστε να αποτελεί πίστα εν εφεδρεία, για την κάλυψη τυχόν ακυρώσεων. 
 
Ο επικεφαλής της πίστας Paulo Pinheiro, είπε για το γεγονός: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας να έχουμε επιτέλους τα MotoGP στην πίστα μας. Το MotoGP είναι η κορυφή των δίτροχων σπορ και είμαστε ενθουσιασμένοι να το φιλοξενήσουμε. Ήταν μια μακρά διαδικασία με την Dorna, έχουμε συμφωνία από το 2017 και επιτέλους όλη αυτή η δουλειά επιφέρει καρπούς. Ακόμα, θα έχουμε και τον Miguel Oliveira στο grid και το να τον δούμε να παλεύει για το βάθρο θα ήταν μια συναρπαστική προσθήκη σε αυτό τον αγώνα. Ελπίζω ότι το πρωτάθλημα θα αποδοθεί εδώ».
 
H πίστα του Portimao είναι μία από τις πιο θεαματικές του κόσμου, ανοίγοντας τις πόρτες της το 2008 και φιλοξενώντας αγώνα WSBK στην παρθενική της διοργάνωση. Έχει χωρητικότητα 100.000 θεατών και είναι μια πίστα με έντονες υψομετρικές αλλαγές και πολλά είδη στροφών που αναμένεται να συναρπάσει τους φίλους των αγώνων. Ραντεβού τον Νοέμβριο…