Evoke 6061: 470 χιλιόμετρα αυτονομία, φόρτιση σε 15 λεπτά

Μια ηλεκτρική cruiser που ακούει στο όνομα Evoke 6061, μπορεί να φέρει νέα δεδομένα στον χώρο της ηλεκτροκίνησης αν βγουν αληθινά τα νούμερα αυτονομίας και χρόνου φόρτισης που υπόσχεται.

Τρια πράγματα αποτρέπουν τους κατόχους βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών από το να πάρουν ηλεκτρικές: η μικρή αυτονομία, ο μεγάλος χρόνος φόρτισης και η υψηλή τιμή. Σε αυτά, με εξαίρεση την τιμή, έρχεται να δώσει λύση η Evoke 6061. Εμφανισιακά οι γραμμές τις είναι καθαρές και δεν διαφέρει από μια συμβατική μοτοσυκλέτα, ενώ η χαμηλή σέλα και το φαρδύ τιμόνι θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως από τους λάτρεις των cruisers.

Κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 160 ίππους, ο οποίος τροφοδοτείται από μια τεράστια μπαταρία χωρητικότητας 24.8 kWh, στοιχεία που ξεπερνούν κατά πολύ υπάρχουσες προτάσεις της αγοράς. Η τελική της θα πλησιάζει τα 225 χιλιόμετρα, νούμερο που τη φέρνει “στα χωράφια” των Ducati Diavel και Triumph Rocket 3. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο της Evoke 6061 είναι η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης με την εταιρεία να δηλώνει 470 χιλιόμετρα εντός πόλης και 265 χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο. Επιπρόσθετα, ανακοινώνει ότι χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για να φορτίσει από 0% έως 80%, αν χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής Level 3. Σε οικιακή πρίζα σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερη ώρα, αλλά ακόμα κι έτσι είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος των βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών.

Η τιμή της θα είναι περίπου 21.000 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα ενός Diavel ή Rocket 3, ενώ είναι χαμηλότερη από άλλες ηλεκτρικές, όπως της Energica.