O Pol Espargaro

MotoGP: Στην Honda ο Pol Espargaro

Μεγάλες, αλλά αναμενόμενες με βάση τις φήμες του τελευταίου καιρού, μεταγραφικές αλλαγές ανακοινώθηκαν στο MotoGP, πριν καν ξεκινήσει η παράξενη χρονιά του 2020. Δείτε περισσότερα.

Μπορεί η φετινή χρονιά να έμεινε «μισή» στα MotoGP, όσον αφορά την αγωνιστική δράση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συμβόλαια που λήγουν φέτος, θα πάρουν παράταση για του χρόνου. Πρόκειται για κάτι το οποίο συζητήθηκε εκτενώς όταν η κρίση του κορωνοϊού ξεκινούσε, όμως τα συμβόλαια θα ισχύσουν κανονικά και οι μεταγραφές επίσης. Έτσι, πριν λίγα 24ωρα, 3 μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις που αφορούν την Honda ανακοινώθηκαν: Η πιο σημαντική, είναι η επίσημη προσέλευση του Pol Espargaro στην ομάδα. Στην θέση του στην KTM, μετακινείται ο Danilo Petrucci.
 
Ο Ισπανός αναβάτης, που έχει συμβόλαιο με την εργοστασιακή KTM μέχρι το τέλος του έτους, φημολογείτο εδώ και μήνες ότι θα πάρει την θέση του Alex Marquez στην Repsol Honda, χωρίς καν ο νεαρός πρωταθλητής της Moto2 να έχει κάνει ούτε έναν γύρο σε αγώνα με την νέα του μοτοσυκλέτα. Οι φήμες λοιπόν επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά και ο Pol Espargaro, που έχει τρέξει ξανά εναντίον του Marc Marquez στην Moto2, τώρα θα είναι ομόσταυλός του τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022, όταν και λήγει το συμβόλαιο του.
 
Ο Alex Marquez με την σειρά του… «υποβαθμίζεται» στην LCR Honda, διατηρώντας ωστόσο το εργοστασιακό του συμβόλαιο με την Ιαπωνική εταιρεία, μέχρι και το τέλος του 2022, ενώ θα οδηγεί και εργοστασιακή μοτοσυκλέτα. Ο Alex Marquez παίρνει την θέση του Cal Crutchlow, τον οποίο η Honda ευχαρίστησε εκτενώς για τις 3 νίκες και τα 12 πλασαρίσματα στο βάθρο που πέτυχε τα τελευταία 5 χρόνια. Οι φήμες, θέλουν τον Cal Crutchlow να υπογράφει με την Aprilia, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.