Αλλάζει η νομοθεσία για την χρήση προειδοποιητικών για κάμερες ταχύτητας στην Γερμανία.

Γερμανία: Εκτός νόμου τα «προειδοποιητικά κάμερας»

Δεν θα επιτρέπεται απολύτως καμία τεχνολογία προειδοποίησης, για κάμερες ταχύτητας, στην Γερμανία από εδώ και εμπρός. Δείτε τι ισχύει.

Μια μεγάλη αλλαγή και μια ακόμα επιθετική κίνηση αστυνόμευσης των δρόμων εφαρμόζει η Γερμανία. Συγκεκριμένα, κάθε συσκευή πλοήγησης και κάθε λογισμικό, που προειδοποιεί για την χρήση καμερών ταχύτητας σε δρόμους, καθίσταται πλέον παράνομο. Πρόκειται για ένα μέτρο που αποτελεί μόνο μέρος μιας ευρύτατης αναδιαμόρφωσης της νομοθεσίας στην χώρα, όσον αφορά τον κώδικα κυκλοφορίας.
 
Ήδη, τιςπροηγούμενες ώρες, οι δύο κολοσσοί της πλοήγησης Garmin και Tom Tom ενημέρωσαν με email τους χρήστες τους, ότι πλέον η λειτουργία προειδοποίησης για κάμερες ταχύτητας τέθηκε εκτός νόμου στην Γερμανία. Ο εκάστοτε χρήστης πρέπει να απενεργοποιήσει άμεσα το χαρακτηριστικό μπαίνοντας στην χώρα, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο 75 ευρώ.
 
Πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός του ότι «πέρασε» αθόρυβα από την επικαιρότητα της χώρας λόγω πανδημίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις όσον αφορά τον χαρακτήρα του, που χαρακτηρίζεται ως «εισπρακτικός» σε μια κατάσταση όπου οι οδηγοί οχημάτων βομβαρδίζονται από χρεώσεις επί χρεώσεων χωρίς σταματημό. Πως θα χαρακτηρίζατε εσείς το μέτρο;