O Marc Marquez σε στιγμιότυπο από βράβευση του

Marquez: Μίλησα και με την Ducati

Αυτό που… περιμέναμε όλοι μας πάνω –κάτω, αποκαλύπτει ο Marc Marquez στις τελευταίες του δηλώσεις, δηλαδή ότι είχε επαφές με τους «κόκκινους». Δείτε περισσότερα.

Για πολλούς που ακολουθούν τους αγώνες MotoGP, μια πιθανή μεταγραφή του Marc Marquez στην Ducati θεωρείται «καυτό θέμα» και ίσως η ελπίδα των Κόκκινων να πάρουν πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια. Τώρα ο 27χρονος πολυπρωταθλητής επιβεβαιώνει με δηλώσεις του, ότι υπήρξε επαφή με την Ducati, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε.
 
Ο Marquez δηλώνει συγκεκριμένα: «Μίλησα με την Ducati, η οποία μας ζήτησε πληροφορίες. Αλλά το project της Honda ήταν καλύτερο από την αθλητική πλευρά. Έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι πρέπει να πάρω τίτλο και με άλλη μοτοσυκλέτα, αλλά εγώ έχω πάρει απόφαση με την καρδιά μου. Η Honda μου έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στην μεγάλη κατηγορία από τα Moto2 και να κερδίσω. Προς το παρόν, λέω όχι σε μια άλλη μοτοσυκλέτα. Στο μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις»
 
Ο Marquez αναφέρθηκε συνοπτικά, και στην υπογραφή του συμβολαίου 4ετούς διάρκειας με την Honda, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία: «Η πρώτη ιδέα ήταν της Honda. Ξεκινήσαμε τις επαφές μας και είδαμε ότι ήταν μια συνταγή νίκης για όλους. Στο τέλος αυτού του συμβολαίου θα δούμε αν η επιλογή μας δικαίωσε»