Δύο από τα σχέδια της Suzuki για την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αναπτύσσει.

Δύο από τα σχέδια της Suzuki για την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αναπτύσσει.

Suzuki: Ιδού η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

Τεχνικά σχέδια που αποκαλύπτουν ότι η Suzuki δουλεύει σε ηλεκτροκίνητη σπορ μοτοσυκλέτα, εμφανίστηκαν – Τι ετοιμάζει ο οίκος του Hamamatsu;

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Όλες οι μεγάλες εταιρείες του κόσμου έχουν πλέον δείξει το ενδιαφέρον τους στις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, δοκιμάζοντας η καθεμία τις δικές της μεθόδους για την εκμετάλλευση αυτής της νέας μεθόδου προώθησης. Πριν λίγες ώρες Ιταλοί δημοσιογράφοι αποκάλυψαν σχέδια της Suzuki, τα οποία μαρτυρούν με σαφήνεια μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.
 
Δείτε το σχέδιο: To πλαίσιο δύο δοκών, που μάλιστα θυμίζει αυτό του GSX-R1000 K3-K4, προδίδει τον σπορ προσανατολισμό της κατασκευής, με το υποπλαίσιο να εμφανίζεται πολύ λιτό. Γενικότερα η όλη κατασκευή των σχεδίων θυμίζει τα παλιότερα Gixxer, κάτι που όμως εξυπηρετεί τον σκοπό.
 
Δείτε την τοποθέτηση της μπαταρίας, στο σημείο που συνήθως βρίσκεται το ρεζερβουάρ. Το… τεράστιο παραλληλεπίπεδο κουτί δεσπόζει στον κύριο όγκο, ενώ ακριβώς από κάτω του διακρίνεται ο ηλεκτροκινητήρας. Κάτω από το μοτέρ φαίνεται και μια δομή, η οποία ενώνεται με το πλαίσιο για περαιτέρω ενίσχυση της κατασκευής.
 
Η μετάδοση της κίνησης στον πίσω τροχό χρησιμοποιεί μια πατροπαράδοτη αλυσίδα και γρανάζια, ενώ από το σχέδιο γίνεται σαφές πως υπάρχει εσωτερικό «σασμάν» μείωσης των στροφών του ηλεκτροκινητήρα, πριν φτάσει στην τελική μετάδοση. Τα σχέδια είναι ιδιαίτερα αναλυτικά, αφού προσφέρουν μια ματιά και στην δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας φανερώνοντας την σύνδεση του μοτέρ με την εν λόγω μετάδοση. Μάλιστα, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι αναφέρονται σε σύστημα συμπλέκτη μεταξύ μοτέρ και μετάδοσης, ελεγχόμενο από τον αναβάτη όπως σε μια συμβατική μοτοσυκλέτα.
 
Τίποτα περισσότερο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, με τα σχέδια να μην απεικονίζουν τίποτα εκτός από την βασική μηχανολογική δομή του μοντέλου. Έχουμε ακόμα να περιμένουμε με ενδιαφέρον, τι έχει «μαγειρέψει» η Suzuki.
 
(Φωτό: Moto.it)