Καμία εξέλιξη σε κινητήρες και αεροδυναμικά για του χρόνου στα MotoGP.

MotoGP: «Παγώνει» η εξέλιξη μέχρι το 2022

Ένα ακόμα έκτακτο μέτρο αντιμετώπισης της τρέχουσας κατάστασης, αποφάσισαν ομόφωνα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στο πρωτάθλημα των MotoGP. Δείτε περισσότερα.

Σε μια είδηση που αποκαλύφθηκε πριν λίγο στα διεθνή αγωνιστικά μέσα, η Dorna παίρνει αρκετά πιο δραστήρια μέτρα, για τον περιορισμό των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, παγώνει η εξέλιξη κινητήρων και αεροδυναμικής σε όλες τις ομάδες MotoGP, μέχρι το 2022.
 
Η απόφαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάρθηκε ομόφωνα μεταξύ της Dorna, της MSMA (δηλαδή οι κατασκευαστές) της IRTA (οι ομάδες) και της FIM και προβλέπει ότι τα κύρια χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών θα μείνουν απαράλλαχτα μέχρι και το τέλος της σεζόν του 2021. Κατά αυτό τον τρόπο όλοι οι εμπλεκόμενοι γλιτώνουν τα τεράστια έξοδα της ανάπτυξης, ένα πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο για τις μικρότερες ομάδες.
 
Η αποκάλυψη ήρθε μέσω του επικεφαλής της Tech3 και πρόεδρο της IRTA, Herve Poncharal, ο οποίος δήλωσε: «Αποφασίσαμε όλοι να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά του 2020, το οποίο σημαίνει δηλαδή τις μοτοσυκλέτες που έφτασαν στο Κατάρ, για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Οι κινητήρες και η αεροδυναμική παγώνουν μέχρι το 2021»
 
«Ήταν μια πολύ καλή απόφαση. Θα μειώσει τις επενδύσεις των κατασκευαστών γιατί σημαίνει ότι η περισσότερη έρευνα και ανάπτυξη για του χρόνου έχει ήδη γίνει. Επίσης θα βοηθήσει και τις ομάδες, γιατί το κόστος ενοικίασης μοτοσυκλετών θα μειωθεί επειδή οι τελευταίες θα είναι οι ίδιες» είπε ο Γάλλος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την απόφαση έχουν εξαιρεθεί ομόφωνα, η Aprilia και η KTM.
 
Οι εξελίξεις κυλούν με ραγδαίο ρυθμό στους αγώνες, με την ίδια την σεζόν του 2020 να κρέμεται πλέον από μια κλωστή, καθώς ο Carmelo Ezpeleta δήλωσε ότι αν δεν υπάρξουν ακλόνητα, καλά νέα σχετικά με τον COVID-19, όπως π.χ. εμβόλιο ή θεραπεία, η σεζόν έχει σοβαρές πιθανότητες να μην πραγματοποιηθεί καθόλου.