Θα αλλάξουν οι ημερομηνίες καθολικής εφαρμογής του Euro5;

Euro5: Πιέσεις για παράταση προθεσμίας

Μεγάλη προσπάθεια παράτασης των προθεσμιών για την καθολική εφαρμογή του Euro5 έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείτε περισσότερα.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ποικίλες αναταραχές στο παγκόσμιο σκηνικό της μοτοσυκλέτας με τις πολυεπίπεδες συνέπειες της να γίνονται σταδιακά και περισσότερο αντιληπτές. Σε μια τελευταία εξέλιξη, που μας έρχεται από Βρετανικά μέσα, πολλοί κατασκευαστές πιέζουν για αναγκαστική καθυστέρηση της εφαρμογής των προδιαγραφών Euro5 για τουλάχιστον έναν  χρόνο ακόμα.
 
Ας διευκρινίσουμε λίγο περισσότερο την κατάσταση. Όπως είναι γνωστό, από την αρχή της χρονιάς όλα τα εντελώς καινούργια μοντέλα μοτοσυκλετών που παρουσιάστηκαν για το 2020, πρέπει να συμφωνούν με τις προδιαγραφές Euro5. Τα υπάρχοντα μοντέλα, έχουν περιθώριο να συμμορφωθούν με τις προδιαγραφές μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται. Αυτό σημαίνει ότι μετά την 31η Δεκεμβρίου, καμία μοτοσυκλέτα προδιαγραφών Euro4, δεν μπορεί να πουληθεί σε όλη την Ευρώπη.
 
Προφανέστατα η τεράστια αναταραχή που έφερε η πανδημία, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις πωλήσεις και αλλαγές στον σχεδιασμό των εταιρειών, καθώς το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Τι θα απογίνουν όλες αυτές οι μοτοσυκλέτες που είναι Euro4 και όχι Euro5 και πως θα μπορέσουν οι κατασκευαστές να τις εναρμονίσουν με τις απαιτήσεις;
 
Κατά αυτό τον τρόπο, βρετανικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει μια πίεση όλων των κατασκευαστών προς την Ευρωπαϊκή ένωση, να υπάρξει καθυστέρηση στις προθεσμίες των Euro5 για έναν χρόνο ακόμα τουλάχιστον. Με αυτό τον τρόπο, οι κατασκευαστές ευελπιστούν να διαχειριστούν ευκολότερα το έκτακτο της κατάστασης αλλά και να μπορέσουν να πωλήσουν μοτοσυκλέτες, χωρίς να καταλήξουν σε ένα υπερβολικό στοκ που ίσως οδηγούταν ακόμα και σε καταστροφή!
 
Οι εξελίξεις τρέχουν και προς το παρόν δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση για το τι θα γίνει. Περιμένουμε και περισσότερα…