Εκτός EICMA και Intermot για φέτος, η BMW.

BMW: Δεν θα συμμετάσχει σε Intermot-EICMA!

«Ακυρο» έριξε η Βαυαρική εταιρεία στις δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις του φθινοπώρου, προαναγγέλλοντας τεράστιες αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης των νέων μοντέλων. Δείτε περισσότερα.

Θα θέλαμε η παρακάτω είδηση να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά μάλλον δεν είναι, αφού μας επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη. Η BMW, αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή της από τις δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις μοτοσυκλέτας, Intermot και EICMA, για φέτος.

Η ανακοίνωση έγινε εχθές, αλλά η επιβεβαίωση είναι γεγονός. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου της BMW, η απόφαση για μη συμμετοχή της στις εκθέσεις έχει να κάνει με την μεγάλη αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Η BMW χαρακτηρίζει την απόφαση της ως μια πράξη εξασφάλισης όλων των συνεργατών της για τις εκθέσεις η οποία έγινε αρκετά νωρίς, για την αποφυγή προβλημάτων.

Όπως η εταιρεία δηλώνει, η παρουσίαση των νέων μοντέλων θα γίνει σε «εναλλακτικές πλατφόρμες» το φθινόπωρο, ενώ προανήγγειλε παράλληλα και την «αυξανόμενη χρήση των δικών της φορμάτ και καναλιών επικοινωνίας». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η BMW θα επανεξετάσει στο μέλλον την συμμετοχή της σε «παραδοσιακές» εκθέσεις μοτοσυκλετών, χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές πλατφόρμες για την παρουσίαση των μοντέλων.

Μπορεί η εξέλιξη να είναι τρόπον τινά αναμενόμενη, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού, ωστόσο εμείς ας σημειώσουμε ότι αν οι «αποχωρήσεις» κατασκευαστών από τις εκθέσεις συνεχιστούν, τότε κινδυνεύουν και τα δυο φετινά σαλόνια, αλλά και η ιδέα της φυσικής έκθεσης γενικότερα, για το άμεσο μέλλον. Θα μπορεί μια ψηφιακή εμπειρία, και όχι η άμεση επαφή με την μοτοσυκλέτα, να φέρει νέο κόσμο στα δίκυκλα; Αντικαθίσταται ποτέ μια τέτοια εμπειρία; Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε εξελίξεις.