Αυτή είναι η Zero SR/S

Αυτή είναι η Zero SR/S

Αυτή είναι η Zero SR/S

Αυτή είναι η Zero SR/S

Αυτή είναι η Zero SR/S

Αυτή είναι η Zero SR/S

Νέα Zero SR/S: Η επίσημη αποκάλυψη

Αποκαλύφθηκε η νέα, ηλεκτροκίνητη sportbike της Zero μετά από διαρροές εικόνων και βίντεο που την εμφάνισαν αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο. Δείτε όλα όσα ξέρουμε για αυτή.

Η εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero παρουσίασε το νέο της μοντέλο: Την SR/S, η οποία έχει την μορφή μιας πλήρως «ντυμένης» σπορ μοτοσυκλέτας, με την εταιρεία να την παρουσιάζει ως sport touring επιλογή. Η SR/S θέλει να προσφέρει όλες τις αρετές της ηλεκτροκίνησης παραμένοντας όμως σημαντικά πιο προσιτή από πολλές ηλεκτρικές επιλογές: Οι τιμές που ανακοινώθηκαν κυμαίνονται στις 20.000 δολάρια περίπου, στα επίπεδα μίας σημερινής Supersport.

H SR/S χτίζεται πάνω σε ένα Trellis πλαίσιο και φέρει αναθεωρημένη εργονομία, σε σχέση με την «γυμνή» SR/F: έχει νέο τιμόνι, χαμηλότερα μαρσπιέ και φυσικά ζελατίνα, με την θέση οδήγησης να είναι πιο «όρθια» και πιο χαλαρή.

Το μοτέρ της SR/S έχει απόδοση 110 ίππων και 19,4 kgm ροπής και τροφοδοτείται με ρεύμα από μια μπαταρία των 14,4 kWh. Η αυτονομία της μοτοσυκλέτας ανακοινώθηκε ως εξής Μέγιστη στα 259 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο, 132 χιλιόμετρα στην εθνική και μέση αυτονομία περίπου στα 175 χιλιόμετρα. Με την προσθήκη ενός προαιρετικού «Power Tank» ο αναβάτης μπορεί να αυξήσει τα νούμερα αυτά (166 χιλιόμετρα στην εθνική, 219 συνδυαστικά και μέγιστη στα 323 χιλιόμετρα).  Η φόρτιση της μπαταρίας από άδεια στο 95% θα διαρκεί περίπου μια ώρα, σε σταθμό φόρτισης τύπου 2.

Η μοτοσυκλέτα θα εξοπλίζεται με Cornering ABS, 3 riding modes (Sport, Eco, Rain) και 10 προγραμματιζόμενα presets που ρυθμίζονται από τον αναβάτη. Ο τελευταίος, μπορεί να προσαρμόσει την επεμβατικότητα του traction control και το ποσοστό φρεναρίσματος κινητήρα. Τα φρένα της SR/S προέρχονται από την ισπανική J.Juan, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Showa. Πέρα από αυτά, ο αναβάτης μπορεί να συνδέσει το smartphone με την μοτοσυκλέτα του μέσω ειδικής εφαρμογής, καταχωρώντας και προβάλλοντας δεδομένα όπως η κατάσταση φόρτισης, η θέση της μοτοσυκλέτας και δεδομένα διαδρομών και οδήγησης. H Zero SR/S θα ξεκινήσει να διατίθεται από τον Μάρτιο.