Η Voltu Rod 1

Voltu Rod 1: Naked α λα ηλεκτρικά

Θέλετε μοτοσυκλέτα με 150 άλογα και 25,5 kgm ροπής, με extreme naked εμφάνιση και… ηλεκτροκίνηση; Η Voltu έχει την απάντηση! Δείτε αυτό εδώ…

Η Voltu Rod 1 είναι πραγματικότητα: Η Naked μοτοσυκλέτα που βλέπετε στην εικόνα, αποτελεί συνέχεια του concept με ονομασία «Moto X», που  η εταιρεία είχε παρουσιάσει πριν λίγα χρόνια. Η Rod 1 είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας «έτοιμη για παραγωγή» και τα νούμερα που την συνοδεύουν είναι εντυπωσιακά.

Η ηλεκτροκινητήρας της Rod 1, που βρίσκεται στην άρθρωση ψαλιδιού και πλαισίου, είναι ιδιαίτερα ισχυρός αφού αποδίδει 150 ίππους, αλλά και 25,5 kgm ροπής, που μπορούν να εκτινάξουν την Rod 1 στα 250 χιλιόμετρα την ώρα τελικής ταχύτητας. Την τροφοδοσία του μοτέρ με ρεύμα αναλαμβάνει μια μπαταρία χωρητικότητας 20 kWh η οποία ψύχεται με νερό.

Όπως δηλώνει η Voltu, η εν λόγω μπαταρία υποστηρίζει ταχεία φόρτιση, γεμίζοντας ως το μισό μέσα σε 15 λεπτά και μέχρι το 85% της σε 30 λεπτά. Επιπλέον, θύρες παροχής ρεύματος που εξέρχονται από την μπαταρία καθιστούν την Rod 1 ένα… γιγαντιαίο power bank, όταν ο αναβάτης της δεν την οδηγεί!

Σε επίπεδο στησίματος, το πλαίσιο είναι ατσάλινο και τύπου trellis, ενώ συνδυάζεται με ένα ανάλογο ψαλίδι και ένα USD πιρούνι μπροστά. Το αμορτισέρ πίσω είναι μονό, ενώ η τοποθέτηση του στο ψαλίδι γίνεται χωρίς μοχλικό. Δεν διακρίνεται ο κατασκευαστής των αναρτήσεων, αλλά οι δαγκάνες των φρένων εμπρός είναι Brembo. Μια οθόνη, που διακρίνεται εύκολα στην θέση οδήγησης, στηριζόμενη από μια βάση που ενσωματώνεται στο φανάρι, θα παίζει τον ρόλο του πίνακα ενδείξεων.

Η μοτοσυκλέτα έχει ακόμα την μορφή πρωτότυπου αλλά, σύμφωνα με βρετανούς ρεπόρτερ, στο τέλος του έτους θα πάρει την μορφή μοντέλου παραγωγής, όταν και θα μάθουμε περισσότερα χαρακτηριστικά και τιμή. Εμείς θα σας ρωτήσουμε το άλλο: Θα μπορούσε να είναι αυτή η ωραιότερη ηλεκτρική που έχουμε δει μέχρι σήμερα;