H Kawasaki ZXR1200R του deBolex

H Kawasaki ZXR1200R του deBolex

H Kawasaki ZXR1200R του deBolex

H Kawasaki ZXR1200R του deBolex

H Kawasaki ZXR1200R του deBolex

H Kawasaki ZXR1200R του deBolex

Kawasaki ZXR1200R by deBolex: O πράσινος δαίμων!

Μια κλασική μοτοσυκλετ(άρ)α από την Kawasaki δέχεται τις φροντίδες ενός πασίγνωστου customizer. Το αποτέλεσμα μόνο ενυπωσιακό μπορεί να είναι.

Ο οίκος deBolex του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Calum Pryce-Tidd είναι ένας από τους πλέον γνωστούς στην παγκόσμια σκηνή των customs, έχοντας «γεννήσει» εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες μέσα στα χρόνια. Αυτή την φορά, το Project είχε ως επίκεντρο μία Kawasaki ZXR1200R, η οποία μεταμορφώθηκε σε ένα καταπράσινο και εντυπωσιακό café racer. O Pryce-Tidd ασχολήθηκε τόσο με την εμφάνιση όσο και την απόδοση του ZXR, φτιάχνοντας την μοτοσυκλέτα για τον φίλο του και συλλέκτη Alex Shepherd.

Το fairing έχει φτιαχτεί στο χέρι από μέταλλο, σε μια εργασία που απαίτησε πολλές εργατοώρες και είχε δυσκολίες, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Calum. Το κάλυμμα του εμπρός φαναριού είναι ταχείας απελευθέρωσης ενώ η όλη κατασκευή είναι φόρος τιμής στα κλασικά superbikes. Η χαρακτηριστική πράσινη βαφή που επιλέχθηκε, κοσμεί πλέον και το πλαίσιο του μοντέλου, ενώ είναι πιο σκούρα από την «κλασική Kawasaki πράσινη» για ένα πιο… militaire look.

Μεγάλες είναι και οι τεχνικές αναβαθμίσεις που δέχθηκε το μοντέλο: Το πιρούνι είναι τύπου USD και τα πίσω αμορτισέρ είναι νέα, όλα από την Maxton. Εμπρός τοποθετήθηκαν φρένα με 2 εξαπίστονες δαγκάνες, ενώ οι τροχοί είναι αλουμινίου της Dymag με ελαστικά Metzeler Racetec RR.

Οι αλλαγές φυσικά δεν τελειώνουν εδώ: Τα 4 καρμπυρατέρ προέρχονται από την Mikuni και έχουν διάμετρο 38 χιλιοστών, ενώ η εξάτμιση είναι χειροποίητη από ανοξείδωτο ατσάλι και τελικά της Arrow. Αλλαγές έγιναν και στο «κόκπιτ» με νέο ίσιο τιμόνι της Rizoma, γκριπ της Renthal, γρήγορη γκαζιέρα της Domino και φλας από την Motogadget. Το αποτέλεσμα θυμίζει τα ρετρό αγωνιστικά. Η μοτοσυκλέτα φέρει, τέλος, μια επιγραφή «1/1», ένα από ένα δηλαδή, που υπογραμμίζει την μοναδικότητα της. Πως σας φαίνεται;