Οι δύο προτάσεις για το Aprilia Tuareg 900 από τον Oberdan Bezzi: Αυτή είναι η απλή έκδοση...

...και αυτή είναι η Heritage Edition.

Aprilia Tuareg 900: Το όραμα του Oberdan Bezzi

O Ιταλός σχεδιαστής ξαναχτυπά και προτείνει την δική του εκδοχή για ένα adventure μοντέλο από την Aprilia που είναι «κοινό μυστικό» ότι έρχεται οσονούπω. Δείτε περισσότερα.

Το νέο Aprilia Tuareg θα είναι πραγματικότητα στο μέλλον, κάτι το οποίο  η εταιρεία δεν κρύβει πια ή μάλλον… κρύβει περίτεχνα, στο περίπτερο της στην EICMA! Την στιγμή που όλοι περιμένουμε να δούμε πότε θα εμφανιστεί το μοντέλο και πως θα είναι, ο γνωστός σχεδιαστής Oberdan Bezzi προτείνει την δική του εκδοχή. Και έχουμε να πούμε ότι… δεν είναι καθόλου άσχημη!

Ο Bezzi δημιούργησε δύο απεικονίσεις, για δύο διαφορετικές εκδόσεις του αναμενόμενου μοντέλου: Η μία είναι η «απλή» βερσιόν, ενώ η άλλη μία πιο «περιπετειώδης» με διαφορετικούς χρωματισμούς, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως Heritage Edition. Τα χρώματα της, βασίστηκαν στις αγωνιστικές αποχρώσεις που η Aprilia χρησιμοποιούσε, κατά την δεκαετία του 1980. 

Ο Bezzi έχει οραματιστεί ότι η μοτοσυκλέτα θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Shiver και Dorsoduro 900, αφού στο σχέδιο του διακρίνεται εύκολα ο δικύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V και το χαρακτηριστικό, υβριδικό πλαίσιο των μοντέλων. Ωστόσο, οι τροχοί και τα περιφερειακά τονίζουν έντονα τον επιθυμητό adventure χαρακτήρα του Tuareg, ενώ σε συνδυασμό με τον πολύ επιθετικό σχεδιασμό το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Μερικές πηγές, υποστηρίζουν ότι το Tuareg θα βασιστεί στον νέο κινητήρα των 660 κ.εκ., που η Aprilia παρουσίασε στα RS και Tuono 660 στην EICMA. Ωστόσο, το Tuareg 900, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, θα είναι μια πολύ λογική και επίκαιρη απόφαση, αφού θα μπει «σφήνα» σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες μοτοσυκλέτας σήμερα. Πως σας φαίνεται η ιδέα του Oberdan Bezzi;