Ο Andrea Iannone βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο να τερματίσει άδοξα την καριέρα του.

Αποκλεισμός δια βίου για τον Andrea Iannone!

Την εσχάτη των ποινών της επέβαλε η FIM στον Andrea Iannone, ο οποίος πιάστηκε θετικός σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες. Δείτε περισσότερα.

Η ταραχώδης αγωνιστική καριέρα του Andrea Iannone στα MotoGP ίσως φτάσει σε ένα άδοξο τέλος, μετά την σημερινή σοκαριστική είδηση που συνδέεται με τον Ιταλό αναβάτη. Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος Iannone τιμωρείται με αποκλεισμό δια παντός από κάθε αθλητική διοργάνωση της FIM καθώς εμφανίστηκε θετικός στην χρήση στεροειδών ουσιών.

Η καταδικαστική απόφαση προς τον Iannone ελήφθη καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δείγμα ούρων Α του αναβάτη, που ελήφθη μετά τον αγώνα της Sepang, περιείχε μια ουσία στην κατηγορία των στεροειδών (η οποία δεν αναφέρθηκε ακριβώς). Ο Iannone έχει το δικαίωμα να εναντιωθεί στην ποινή αυτή, ζητώντας και την ανάλυση του B δείγματος του. Μέχρι τότε ωστόσο, η FIM διατηρεί τον αποκλεισμό του, ο οποίος χαρακτηρίζεται «provisional» ή «προσωρινός» με απλά λόγια, μέχρι την οριστική επιβεβαίωση της ή την άρση της.

Φυσικά αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για την αγωνιστική καριέρα του Andrea Iannone και είναι βέβαιο, ότι περισσότερες εξελίξεις θα ακολουθήσουν.