Το κύριο σχέδιο της BMW που δείχνει την βασική δομή της μοτοσυκλέτας.

Το σχέδιο της νέας μοτοσυκλέτας, πάνω σε μία F800R. Πρόσέξτε πόσο καλά συμπίπτουν.

BMW: Καταθέτει κι άλλα σχέδια ηλεκτροκίνητου

Μια κατά τα φαινόμενα, σπορ μοτοσυκλέτα με πλήρη ηλεκτροκίνηση, σχεδιάζει η BMW που καταθέτει νέες πατέντες. Δείτε περισσότερα.

Η BMW μπορεί να ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση τουλάχιστον 5 χρόνια, διαθέτοντας το C Evolution στις αγορές, όμως τελευταία σχέδια που αποκαλύφθηκαν δείχνουν ότι οι Γερμανοί δεν επαναπαύονται. Πιο συγκεκριμένα, τα σχέδια, που αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι του BikeSocial της Αγγλίας, φανερώνουν ότι η BMW έχει σχεδιάσει και αναπτύσσει μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Δείτε τι απεικονίζουν αυτά τα σχέδια. Στον πυρήνα της υποθετικής νέας μοτοσυκλέτας, βλέπουμε φυσικά την μπαταρία της, η οποία είναι τοποθετημένη υπό κλίση. Μία ασυνήθιστη επιλογή ακόμα και για σήμερα, που το ένα ηλεκτρικό μοντέλο παρουσιάζεται μετά από το άλλο. Συνήθως, οι μπαταρίες τοποθετούνται σαν «κουτιά», οριζόντια, αλλά η BMW έχει και άλλα πράγματα στο μυαλό της, τοποθετώντας την δική της μπαταρία έτσι. Πέρα από χωροταξικούς λόγους (μπορείς να βάλεις μια μεγαλύτερη μπαταρία υπό κλίση χωρίς η μοτοσυκλέτα να γίνει μακρύτερη), η BMW θέλει να χρησιμοποιήσει τον συσσωρευτή και σαν το ίδιο το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας.

Πράγματι, πάνω στην ίδια την μπαταρία, εδράζονται τόσο ο ηλεκτροκινητήρας, όσο και το ψαλίδι, το πιρούνι και ο σταυρός του τιμονιού αλλά και το πίσω αμορτισέρ. Πρακτικά δηλαδή, απουσιάζει μόνο το υποπλαίσιο και η υπερκατασκευή για να έχουμε έτοιμη την μοτοσυκλέτα μας. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι το κεντρικό «κουτί» δεν φιλοξενεί μόνο την μπαταρία, αλλά και όλα τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας και, αφού αποτελεί δομικό στοιχείο, θα είναι κατασκευασμένο από τα ανάλογα υλικά. Οι πατέντες που κατατέθηκαν, αναφέρουν ότι το  «κουτί» θα αποτελείται από 4 κομμάτια και θα χρησιμοποιεί αλουμίνιο, τιτάνιο, κέβλαρ και άλλα σύνθετα υλικά.



Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι του BikeSocial «εφάρμοσαν» ψηφιακά τα σχέδια πάνω σε μια υπάρχουσα BMW μοτοσυκλέτα και η ταύτιση είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Οι «λίγες» πληροφορίες που υπάρχουν προς το παρόν, μιλούν για μια νέα street-naked μοτοσυκλέτα με σπορ φιλοσοφία, που θα αποδίδει περίπου 100 ίππους και έτσι θα τεθεί ανταγωνίστρια στις περισσότερες ανάλογες μοτοσυκλέτες: όπως τα μοντέλα της Zero αλλά και την Harley Livewire.



Για περισσότερα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο, καθώς το project είναι κατά τα φαινόμενα στα αρχικά του στάδια.