Με νίκη τελειώνει το πρωτάθλημα o Marc Marquez

MotoGP Valencia: Νίκη Marquez και αυλαία

Μία ακόμα νίκη για τον απίστευτο Marc Marquez, που τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο του, ίσως και την καλύτερη αγωνιστική χρονιά του.

Ο Marc Marquez, σε ένα μάλλον αναμενόμενο αποτέλεσμα, πήρε μια ακόμα νίκη στην Valencia κλείνοντας με το κορυφαίο αποτέλεσμα, την χρονιά του 2019. Κάπως έτσι, ο Marquez ξεπερνά τους 400 βαθμούς στην χρονιά (αγγίζοντας τους 420), κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, ενώ χάρισε και το πρωτάθλημα των ομάδων στην Repsol Honda. Δεύτερος πίσω του, τερμάτισε ο Fabio Quartararo, ο οποίος ξεκινούσε από την pole position, ενώ την τριάδα του βάθρου κλείνει ο Jack Miller της Pramac Ducati.

Στην εκκίνηση του αγώνα, ο Fabio Quartararo έχασε αρχικά, μόλις μια θέση, απέναντι στον Jack Miller την οποία όμως ανέκτησε πολύ γρήγορα. Αντίθετα, ο Marquez έκανε κακή εκκίνηση και έπεσε στην 6η θέση. Ο Fabio Quartararo έτσι κατάφερε να κάνει ένα μικρό προβάδισμα, όμως ο Marquez είχε άλλη άποψη. Δίνοντας τα όλα από την αρχή και κάνοντας μάλιστα και ταχύτερο γύρο, ο Marquez βρέθηκε 2ος μέσα σε ένα γύρο και κατόπιν προσπέρασε, εντυπωσιακά, το Quartararo. Από τη στιγμή εκείνη, ο Marquez διαρκώς αύξανε την διαφορά του από τον 20χρονο Γάλλο.

Ο Quartararo ωστόσο κράτησε καλά τον ρυθμό του και δεν έχασε την 2η θέση, ενώ πίσω του ο Jack Miller, μαχητικός όπως πάντα, κράτησε ην 3η θέση. Κάτω των αναμενόμενων απέδωσαν οι Rossi και Vinales, με τον δεύτερο να χάνει το οποίο πλεονέκτημα της καλής θέσης εκκίνησης τερματίζοντας 6ος. Ο Rossi, τερμάτισε στην 8η θέση.

Εγκατέλειψαν από πτώση στο ίδιο σημείο της πίστας, οι Petrucci, Zarco και Lecuona, ενώ με τον τερματισμό του Andrea Dovizioso στην 4η θέση, η Ducati δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα των ομάδων. 5ος και 7ος τερμάτισαν οι Rins και Mir της Suzuki, αντίστοιχα.
 
1 Marc Marquez SPA Repsol Honda (RC213V)
2 Fabio Quartararo FRA Petronas Yamaha (YZR-M1)*
3 Jack Miller AUS Pramac Ducati (GP19)
4 Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (GP19)
5 Alex Rins SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR)
6 Maverick Viñales SPA Monster Yamaha (YZR-M1)
7 Joan Mir SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR)*
8 Valentino Rossi ITA Monster Yamaha (YZR-M1)
9 Aleix Espargaro ITA Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
10 Pol Espargaro SPA Red Bull KTM Factory (RC16)
11 Tito Rabat SPA Reale Avintia Ducati (GP18)
12 Mika Kallio FIN Red Bull KTM Factory (RC16)
13 Jorge Lorenzo SPA Repsol Honda (RC213V)
14 Karel Abraham CZE Reale Avintia Ducati (GP18)
15 Hafizh Syahrin MAL Red Bull KTM Tech3 (RC16)
  Andrea Iannone ITA Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
  Franco Morbidelli ITA Petronas Yamaha (YZR-M1)
  Danilo Petrucci ITA Ducati Team (GP19)
  Johann Zarco FRA LCR Honda (RC213V)
  Iker Lecuona SPA Red Bull KTM Tech3 (RC16)
  Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V)
  Michele Pirro ITA Ducati Team (GP19)