Ούτε μήνας δεν μένει, από την αποκάλυψη του νέου Triumph Tiger 900...

Triumph Tiger 900 2020: Είναι προ των πυλών!

Teaser videos που κυκλοφόρησαν μας προετοιμάζουν για το νέο μοντέλο, που θα παρουσιαστεί σε λιγότερο από έναν μήνα! Δείτε περισσότερα.

Για την ύπαρξη ενός νέου Triumph Tiger (900) που δοκιμάζεται και θα παρουσιαστεί, σας γράφαμε εδώ και  μήνες. Τώρα η Triumph δημοσίευσε δύο teaser videos, στο οποίο αποκαλύπτει… αρκετά, αλλά όχι όλα.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε επίσημο ότι το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Tiger 900, υπονοώντας σαφώς την αύξηση του κυβισμού –και ακολουθώντας κατά γράμμα, τις τάσεις των μοντέλων της κατηγορίας. Επιπλέον, το μοντέλο θα έχει 2 εκδόσεις: Τις GT και Rally, που προφανώς θα έχουν εντός και εκτός δρόμου «ύφος» αντίστοιχα –άλλη μια συμφωνία με τις τάσεις της εποχής.

Κατά τα άλλα, τα δύο σύντομα teasers δεν αποκαλύπτουν πολλά για τις νέες μοτοσυκλέτες. Μας ενημερώνουν όμως, ότι η παρουσίαση της νέας γκάμα Tiger 900 θα γίνει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, το απόγευμα.

Τι περιμένουμε όμως από την νέα μοτοσυκλέτα; Ας δούμε τι γράφαμε στο παλιότερο μας άρθρο:

«Πιο λεπτή και πιο ψηλή μοτοσυκλέτα, με πιο καθαρές γραμμές, διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και διαφορετικά φωτιστικά σώματα. Προσέξτε το νέο «μούτρο» με τον προβολέα που ναι μεν κρατά το χαρακτηριστικό Tiger σχήμα, αλλά είναι πολύ μικρότερος και σαφέστατα τεχνολογίας LED. Επίσης, τέρμα το μονό, ενιαίο ψυγείο: Στην νέα μοτοσυκλέτα, είναι ευδιάκριτα δύο ψυγεία εκατέρωθεν του κινητήρα.
Η ψηλή σιλουέτα της μοτοσυκλέτας αποκαλύπτει έντονες off-road προδιαγραφές, καθώς οι τροχοί φαίνεται ότι είναι 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω και ακτινωτοί. Ακόμα, διακρίνεται νέο υποπλαίσιο, νέο πιρούνι (τουλάχιστον στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, που μοιάζει να είναι της Ohlins) και εμπρός φρένα Brembo. Η ζελατίνα είναι επίσης πολύ μικρότερου μεγέθους και πιο στενή.


Όπως φαίνεται λοιπόν, η Triumph ακολούθησε μια νέα τάση στον σχεδιασμό on-off, παίρνοντας το «παράδειγμα» της Honda Africa Twin ή της Tenere 700: Ψηλή και στενή μοτοσυκλέτα, με τονισμένα τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά της και χωρίς υποβλητικό όγκο. Θα είναι άραγε αυτό μια ακόμα μόδα, μια ξεχωριστή υποκατηγορία των on-off ή πλέον μιλάμε για μια νέα σχεδιαστική γλώσσα;»

Για περισσότερα, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την 3η Δεκεμβρίου, όταν και θα αποκαλυφθεί η νέα μοτοσυκλέτα. Αν φυσικά, στο ενδιάμεσο δεν δούμε κάτι περισσότερο, επίσημα ή ανεπίσημα… Δείτε παρακάτω, τα βίντεο.