Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της EICMA φέτος.

EICMA 2019: Η καλύτερη όλων των εποχών

Με ρεκόρ επισκεπτών, χιλιάδες εκθέτες και αυξημένο το διεθνές ενδιαφέρον, η φετινή EICMA έμεινε στην ιστορία και καταδεικνύει την ανάπτυξη στο στερέωμα της μοτοσυκλέτας.

Η φετινή EICMA αποδείχθηκε η πιο επιτυχημένη του θεσμού, ο οποίος κρατά 77 χρόνια τώρα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι Ιταλικές ειδησεογραφικές υπηρεσίες, οι οποίες βέβαια έχουν κάθε λόγο να είναι… ενθουσιασμένες, μιας και η έκθεση αποτελεί εγχώριο προϊόν τους. Ωστόσο, όπως θα δείτε και παρακάτω, τα «νούμερα» της EICMA 2019 εντυπωσιάζουν.

Οι επισκέπτες σχεδόν άγγιξαν τους 800.000 συνολικά, οι οποίοι απόλαυσαν τα εκθέματα στα 8 εκθεσιακά κτίρια, τα οποία ήταν δύο περισσότερα από πέρσι. Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν οι συμμετοχές εταιρειών από όλες τις υποκατηγορίες της αγοράς μοτοσυκλέτας: Τα σήματα που εμφανίστηκαν έφτασαν τα 1.887, μια αύξηση 47,54% από πέρσι και μια επίδοση ρεκόρ για την έκθεση. Μάλιστα, το 63,86% των συμμετεχόντων εταιρειών προέρχονταν από εκτός Ιταλίας και συγκεκριμένα, από 43 διαφορετικές χώρες.

Highlight των δρώμενων που λάμβαναν χώρα στα πλαίσια της έκθεσης, ο διαγωνισμός για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα, διάκριση την οποία κέρδισε η Ducati Streetfighter V4. Ο διαγωνισμός μάλιστα είχε την νικήτρια μοτοσυκλέτα ως έπαθλο, για έναν τυχερό αναβάτη: Ένας 52χρονος κάτοικος Ρώμης, έφυγε από την έκθεση με μία ολοκαίνουργια Streetfighter V4!

Ο πρόεδρος της EICMA, Andrea Dell Orto, δήλωσε για το γεγονός: «Η διοργάνωση έκανε άριστη δουλειά και ευχαριστώ όλους τους εκθέτες της βιομηχανίας των δύο τροχών, αλλά και την διεύθυνση και τα μέλη της που μοιράστηκαν και υποστήριξαν το μονοπάτι προς την επιτυχία (…) δεν ήταν εύκολο, αλλά μετά από 6 συναρπαστικές ημέρες μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι ήμασταν πιο ελκυστικοί, ανταγωνιστικοί και ουσιώδεις για τον τομέα».