Ποιο είναι το πιο όμορφο adventure της αγοράς;

Όταν μιλάμε για την κατηγορία που πουλάει με βάση το συναίσθημα, ποιο είναι το πιο όμορφο adventure στο δρόμο σήμερα;

Κακά τα ψέματα, στα adventure  η μόστρα είναι το παν. Καμία άλλη κατηγορία σήμερα ή στο παρελθόν, εκτός ίσως από τις σούπερσπορ μοτοσικλέτες, δεν πουλούσε κατά κύρια βάση το τι αρέσει, όσο τα adventure. Από τη στιγμή που κάποιος θα αποφασίσει ότι αγοράσει κάποιο μοντέλο από τη συγκεκριμένη κατηγορία, το κυριότερο που μετράει είναι η σχεδίαση και το πρεστίζ.

Στη σχεδίαση υπάρχουν δύο σχολές. Από τη μία τα πιο άγρια και ανένταχτα που θέλουν να υπενθυμίζουν σε όλους από που προέρχεται η κατηγορία, και από την άλλη τα πιο σπορ, ενώ κάπου στη μέση έχουμε και τα κυριλέ τα πολυτελή, καθώς και μερικά χαριτωμένα.

Αποκορύφωση της άγριας σχεδίασης αναμφίβολα είναι το 1290 Super Adventure, το οποίο δεν απαρνείται και τις σπορ καταβολές του. Στα πιο σπορ ανήκει αναμφίβολα και η καλλονή Multistrada που αναδεικνύει παράλληλα και το Ιταλικό ταπεραμέντο της. Οι περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα όμως βρίσκονται στον άλλον αντίποδα, του κυριλέ και της πολυτέλειας, με το GS της BMW να πρωτοστατεί σε αυτό τον τομέα.
 
Η Honda έχει επιστρέψει για τα καλά με το ιστορικό Africa, το οποίο επενδύει περισσότερο στις καμπυλωτές γραμμές και την ομοιογένεια του συνόλου. Το ανανεωμένο Versys και το μεγάλο On-Off της Triumph, το Tiger,  επενδύουν στη δική τους ξεχωριστή φιλοσοφία, κάτι που αυτόματα τα ανάγει σε ιδιαίτερες μοτοσικλέτες. To V-Strom λόγω της εμπορικής του επιτυχίας έχει χάσει λίγο από τη μοναδικότητά του, ενώ στα εκκεντρικά ανήκει το φρέσκο V85 της Moto Guzzi με την έκδηλη ρετρό σχεδίαση.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν  και τα μικρότερα adventure των κατασκευαστών, χάρη στα λιγότερο διακριτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους. Πολλές οι απολαυστικές επιλογές με το ριζοσπαστικό TRK, τα αειθαλή V-Strom και Versys, το πάντα ετοιμοπόλεμο Tiger, το τσαμπουκαλεμένο 790 και το νεοφερμένο Tenere να έχουν το δικό τους φανατικό κοινό που τα υποστηρίζει.
 

Με τη μάχη της ομορφιάς στα adventure να μαίνεται, πολλοί κατασκευαστές τολμούν όλο και περισσότερο. Μέχρι και η Harley αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι με το νέο της μοντέλο στην κατηγορία να αναμένεται. Οι επιλογές διαφέρουν, όμως το συναίσθημα είναι αυτό που πάντοτε επικρατεί. Για μία κατηγορία που θα της επιτρεπόταν να είναι βαρετή, τα adventure είναι σήμερα οι πιο καλοσχεδιασμένες μοτοσικλέτες.
 
 Εσείς τι λέτε; Τα δικά σας κριτήρια τι λένε; Ποιο adventure νομίζετε πως είναι το πιο όμορφο στην αγορά;
 
 

  • andy c

    Ομορφότερο είναι αυτό που σου καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σου (έτσι διαμορφώνεται και η ομορφιά)... Πρώτο βασικότερο και κυριότερο κριτήριο για τα ελληνικά δεδομένα η τιμή... Ολοκληρωμένη άποψη μόνο όταν τα έχεις οδηγήσει... Αλλά περί ορεξεως 🤔

      1
  • Fidis

    Το Yamaha Tenere είναι το μόνο με προδιαγραφές adventure μοτοσυκλέτας και το μόνο που θυμίζει Dakar-ίσιο adventure έτοιμο για όλα. Το super tenere δειχνει πιο στιβαρό αλλά λόγω όγκου κατηγοριοιποιειται μαζί με τα gs1200, 1290 R, multistrada enduro στην κατηγορία "adventure - μπανιέρας" για 45αρηδες με κρίση μέσης ηλικίας αλλά και κοιλιά που χρειάζονται σέλα θερμαινόμενη σέλα gel για να κάνουν 150 χλμ ασφαλτο.

      9
  • Theo

    Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, τα ΚΤΜ και τα BMV παίζουν μόνα τους στην κατηγορία <ΠΑΝΆΚΡΙΒΑ - ΖΗΜΙΆΡΙΚΑ >κάθε Τρίτη μάστορα, και δε συμμαζεύεται, μετά είναι το MULTISTRDA ίδια κατάσταση με τα προηγούμενα, αλλά είναι πανέμορφο και φινετσάτο το άτιμο, όλα τα άλλα βράζουν στο ίδιο καζανη αλλά αν βάλεις και τον παράγοντα αξιόπιστο μάλλον θα κοιτάζεις με σχιστά ματιά, και από αυτά τα κάνουν όλα και συμφέρουν τα Africa kai Tenere με το δεύτερο να ετοιμάζεται για Gynnes record προσφοράς/τιμή.

      14
  • Αρενιος Αρεφενιτσας

    Το νέο Africa Twin (2020) θα σβήσει τον ανταγωνισμό. Ημουν έτοιμος να το αγοράσω αλλά περιμένω τον έκδοση 850cc που θα βγει του χρόνου.

      4
  • Vlassis

    Όλα πολύ όμορφα και ξεχωριστά. Africa twin λόγω ιστορικότητας και δεδομένης αξιοπιστίας. Επίσης πολύ ξεχωριστό το guzzi. Όμως για μένα όχι on/off με μοτέρ "έξω" απ το πλαίσιο. Οσα καγκελα κι αν βάλεις στα πολλά δεν...

      7
  • Διονύσης

    Multistrada και ξερό ψωμί. Τι να λέμε τώρα; Ποια να συγκριθεί με την Ιταλίδα σε όλους τους τομείς; Μηχανάρα για μια ζωή. Κλείνει σπίτια καθώς σε βάζει σε σοβαρό πειρασμό να τα εγκαταλείψεις όλα και να ταξιδέψεις όλο τον κόσμο μαζί της.

      8
  • Mod

    Οτιδηποτε εκτος της σειρας των μαστοδοντων bmw gs 1200.Τερατα ασχημιας!Ο ορισμος του χοντροκομμενου σχεδιασμου! Εν αντιθεσει το ταπεινο funduro ειναι απ τα πιο διαχρονικα μηχανακια!

      10
  • Chris

    Οτιδηποτε αλλο εκτος των μαστοδοντων BMW gs 1.25.Οτι πιο ασχημο σχεδιαστικα κυκλοφορει σε μοτοσυκλετα!

      7
  • Αρης Δανιας

    1260 bmw 1260 gs ισως το gs στην ποιο κατασταλαγμενη του μορφη σε θενατα ασφαλειας και ταξιδιωτικης απολαυσης για να γυρισεις τον κοσμο

      1
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ADVENTURE ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!!!! ΤΟ XTZ SUPER TENERE 1200 ΘΕΩΡΩ ΠΩς ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΟ ΟΓΚΟ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΠΤ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΣΙΛΟΥΕΤΑ ΤΟΥ.

      5
  • Κωστας

    Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια Gs1250adventure και μετα τα υπολοιπα στο μονο που υστερει ισως απο το 1290 ειναι η δυναμη αλλα αγοραζεις τετοια μηχανη για να κανεις κοντρα δεν νομιζω

      5
  • Καικας Σωτήρης

    KTm1290 αν μηλαμε για advedour όλα τα υπόλοιπα είναι για να καλύψουν την ανάγκη του φενεσθαι.

      9
  • Γιώργος

    GS , άνοιξε την κατηγορία και συνεχίζει να ηγείται σε πωλήσεις (αυτά αντικειμενικά) Είναι το πιο εύχρηστο και όμορφο (αυτά υποκειμενικά)

      12
  • Nick

    Versys 1000 se model 2019 ιδιαίτερη μοτοσυκλέτα και δεν ακολουθεί την πεπατημένη της κατηγορίας!!!

      10
  • Αποστόλης

    Νομίζω πως το super tenere της YAMAHA είναι το ωραιότερο και πιο στιβαρό adventure. Μπορεί να συγκριθεί μαζί του και το 1250 της BMW.

      7
  • Διονύσης

    Συγνώμη ρε παιδιά. Καλά όλα τα μηχανάκια που αναφέρατε, αλλά επιτρέπεται να μην κάνετε νύξη για την multistrada; Από τα πιο όμορφα μηχανάκια της αγοράς κατά την ταπεινή μου άποψη.

      19