Τα επίσημα σχέδια της Curtiss Hades

Τα επίσημα σχέδια της Curtiss Hades

Τα επίσημα σχέδια της Curtiss Hades

Curtiss: Επίσημο το νέο concept «Hades»

Αποκαλύφθηκε και… βαφτίστηκε, η νέα concept μοτοσυκλέτα της Curtiss που έρχεται με μεγάλες υποσχέσεις! Πόσα άλογα λέτε ότι δηλώνονται;

Πριν λίγες ημέρες είδαμε την νέα concept μοτοσυκλέτα της Curtiss σε 3D σχέδια, η ύπαρξή της ή όχι όμως, ήταν ακόμα αντικείμενο αμφισβήτησης. Η Curtiss παρουσιάζει σήμερα και επίσημα, την concept μοτοσυκλέτα αυτή με δικά της σχέδια: Μάλιστα, την βαφτίζει «Hades», δηλαδή με το όνομα του θεού του… κάτω κόσμου, Αδη. Λίγο ατυχής επιλογή ονόματος, έτσι;

Όπως και να έχει, αυτή είναι η Curtiss Hades, η οποία θα μπει σε παραγωγή το 2020, όπως λέει η ίδια η εταιρεία. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησαν οι προσκλήσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ η μοτοσυκλέτα αναμένεται να κοστίζει περίπου 75.000 δολάρια.  

Η μοτοσυκλέτα ΔΕΝ έχει κατασκευαστεί ακόμα –είναι σε τελική φάση σχεδίασης. Ωστόσο κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά ανακοινώθηκαν: Ισχύς 217 ίππων και 20 kgm ροπής και χωρητικότητα μπαταρίας 16,8 kWh στα 400 Volt.

Αν μη τι άλλο, ο σχεδιασμός της Hades είναι πραγματικά εκπληκτικός. Εντελώς φουτουριστική ιδέα, με τον μινιμαλισμό στον προσκήνιο, όπως δήλωσε και ο JT Nesbitt, ο σχεδιαστής του: «Έχουμε ένα βαθύ σεβασμό για τα υλικά. Ο στόχος μας με την Hades είναι να φτιάξουμε την λιγότερο σπάταλη μοτοσυκλέτα κατά το δυνατόν. Αυτό δεν εφαρμόζεται μόνο στην λειτουργία της, αλλά και στο πως κατασκευάζεται. Τα περισσότερα τμήματά της έχουν πάνω από μια λειτουργία. Σαν τον Miles Davis, παίζουμε όσες λιγότερες νότες γίνεται για να μεταφέρουμε ένα συναίσθημα. Αυτό είναι ο μινιμαλισμός»

Πως σας φαίνεται το νέο πόνημα της Curtiss; Εμείς πάντως του δίνουμε ένα σχεδιαστικό 10ρι, λόγω… τόλμης! Τώρα, πως μια τέτοια μοτοσυκλέτα θα οδηγείται, αποδίδοντας 217 ίππους, είναι μια άλλη ιστορία!