Αυτό είναι το νέο Yamaha Tritown

Αυτό είναι το νέο Yamaha Tritown

Νέο Yamaha Tritown: Είναι γεγονός

Παρουσιάστηκε επίσημα το τρίτροχο «ηλεκτρικό πατίνι» της Yamaha – Δείτε όσα ξέρουμε για αυτό.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha παρουσίασε επίσημα το Tritown, το νέο LMW όχημα της με 3 τροχούς, μόλις λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία των σχεδίων του στο διαδίκτυο. Το όχημα είναι ακριβώς όπως το περιέγραφε η πατέντα: Πρόκειται για ένα τρίτροχο ηλεκτρικό «πατίνι» που γέρνει στις στροφές σαν μοτοσυκλέτα.

Το Tritown χρησιμοποιεί το εμπρόσθιο σύστημα ανάρτησης του «αρθρωτού παραλληλογράμμου», που έχουμε δει σε χρήση και στο Niken. Τουτέστιν, το Tritown γέρνει «με τα 3» στις αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ μπορεί να κλειδωθεί στην όρθια θέση όταν βρίσκεται σε στάση. Μάλιστα, στην περίπτωση του Tritown, τα μαρσπιέ αλλάζουν κλίση και ύψος ανάλογα με την κλίση του οχήματος, όντας συνδεδεμένα με την ανάρτηση, έτσι ώστε ο αναβάτης να αισθάνεται σταθερά επίπεδα άνεσης. Παράλληλα, το τιμόνι του Tritown είναι ρυθμιζόμενο σε ύψος.

Πηγή ισχύος του οχήματος αποτελεί ένας ηλεκτροκινητήρας 500 Watt (ισχύς αντίστοιχη σε 0,68 ίππους), που μπορεί να το κινήσει σε ταχύτητες μέχρι 25 χιλιόμετρα την ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται ενσωματωμένος στον πίσω τροχό και τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 380 Wh. Η αυτονομία που ανακοινώνεται ανέρχεται περίπου στα 32 χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία χρειάζεται γύρω στις 3 ώρες να επαναφορτιστεί.

Το Tritown φέρει τροχούς διαμέτρου 14 ιντσών, ενώ ζυγίζει μόλις 40 κιλά. Αν και αυτή είναι η έκδοση παραγωγής, η Yamaha ανακοίνωσε ότι προς το παρόν, το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, ενώ επίσης δεν ανακοινώθηκαν τιμές.