Αυτή είναι η γερμανική eROCKIT.

eROCKIT: Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με...πετάλια!

Μια υβριδική μοτοσυκλέτα με συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και πεταλιών ποδηλάτου παρουσίασε η Γερμανική eROCKIT. Δείτε περισσότερα.

Η αναζήτηση νεωτεριστικών λύσεων και νέων ιδεών στην ηλεκτροκίνηση συνεχίζεται. Μία από τις τελευταίες μοτοσυκλέτες του είδους που παρουσιάστηκαν, είναι η γερμανικής κατασκευής eROCKIT, που βλέπετε στην εικόνα. Η μοτοσυκλέτα είναι «υβριδική τεχνολογίας» και μπορεί να λειτουργήσει τόσο ηλεκτρικά, όσο και με την μυϊκή δύναμη του αναβάτη.

Πιο συγκεκριμένα, η eROCKIT φέρει πετάλια τα οποία παρέχουν κίνηση στον πίσω τροχό, ενώ το ηλεκτρικό της σύστημα μπορεί να πολλαπλασιάσει την δύναμη του αναβάτη, έως και 50 φορές υποβοηθώντας την κίνηση του μοντέλου.

Παρά την ύπαρξη των πεταλιών, όμως, το eROCKIT είναι σύμφωνα με την εταιρεία, ικανό για επιδόσεις μοτοσυκλέτας, με δυνατότητα τελικής ταχύτητας 80 χιλιομέτρων την ώρα και αυτονομία 120 χιλιομέτρων. Η μοτοσυκλέτα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ζυγίζει 120 κιλά, μια αρκετά μικρή τιμή θα λέγαμε, ενώ φέρει ακτινωτούς τροχούς.

Η μοτοσυκλέτα, μιας και ξεπερνά σημαντικά τις επιδόσεις ενός μοτοποδηλάτου, χρειάζεται δίπλωμα Α1 και άνω για να οδηγηθεί νόμιμα, ενώ η τιμή της είναι μάλλον τσουχτερή, στα 11.850 ευρώ. Μάλιστα, για την… τρέλα της εποχής που διανύουμε, η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη και σε μία αριθμημένη «Limited Edition» των 100 κομματιών, έναντι της ίδιας τιμής… Πως σας φαίνεται;