Αυτό είναι το νέο BMW R18 Concept

Αυτό είναι το νέο BMW R18 Concept

Αυτό είναι το νέο BMW R18 Concept

Αυτό είναι το νέο BMW R18 Concept

Νέο BMW R18 Concept

Τα σχέδιά της για την κατηγορία των cruiser βροντοφωνάζει η BMW, με το επίσημο R 18 Concept να εμφανίζεται διεθνώς. Δείτε περισσότερα.

Η BMW παρουσίασε επίσημα το R18 concept, μια cruiser μοτοσυκλέτα που αποτελεί προπομπό των σχεδίων της εταιρείας για το άμεσο μέλλον. Η BMW σχεδιάζει ισχυρή επίθεση στην κατηγορία των cruisers και πλέον δεν το κρύβει, καθώς η R18 Concept φέρει τον καινούργιο boxer των 1.800 κ.εκ. που ήδη έχουμε δει σε 2 μοτοσυκλέτες από τρίτους κατασκευαστές. Προσοχή όμως: Η R18 είναι μια επίσημη BMW!

H R18 φέρει στοιχεία εμφάνισης, δανεισμένα από τις μοτοσυκλέτες BMW του 1950, ενώ έχει μελετηθεί ώστε να μην φέρει τίποτα περιττό, την ελάχιστη απαιτούμενη τεχνολογία, προκειμένου να τονίσει την διαχρονικότητα των κλασικών cruiser μοτοσυκλετών. Η BMW δηλώνει ότι πρόκειται για μια «επιστροφή στον πυρήνα» και μια μοτοσυκλέτα που παίρνει τα στοιχεία που οι αναβάτες αγαπούν στις ρετρό BMW και τα φέρνει στο σήμερα.



Ο κινητήρας των 1.800 κ.εκ. βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και έχει σχεδιαστεί να θυμίζει τους boxer του παρελθόντος. Σημαντικό στοιχείο πιστότητας στα παλιότερα μοντέλα, ο εκτεθειμένος άξονας με τους «σταυρούς» σύνδεσης με τον πίσω τροχό, ένα στοιχείο που αναφέρεται άμεσα στις BMW του 1950 και του 1960. Παρόμοια φιλοσοφία ασπάζονται το ρεζερβουάρ τύπου δακρύου και το διπλό πλαίσιο-ραχοκοκαλιά.

Στις αναρτήσεις βλέπουμε άλλο ένα στοιχείο αναφοράς στις κλασικές BMW, με μια «κρυμμένη» πίσω ανάρτηση και ένα καμουφλαρισμένο πιρούνι εμπρός, ενώ οι τροχοί είναι 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.



Όπως ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της BMW, Edgar Heinrich δηλώνει, η μοτοσυκλέτα αποτελεί «μια αναλογική δήλωση, σε μια ψηφιακή εποχή», ενώ το concept αυτό θα αποτελέσει μόλις το πρώτο μοντέλο από μια σειρά cruisers, όπως όλα δείχνουν. Είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε, πως η εταιρεία θα εκφράσει την ρετρό άποψή της, περιμένοντας τα νέα μοντέλα που θα εμφανιστούν…