Αυτό είναι το Piaggio Gita

Με αυτό τον τρόπο, το Gita θα φιλοξενεί αντικείμενα στο εσωτερικό του.

Piaggio: Ρομποτικό όχημα το 2019

Το όχημα που θα ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του σκοπεύει να θέσει σύντομα σε διαθεσιμότητα η Piaggio, μέσα από το καινούργιο της εργοστάσιο. Περί τίνος πρόκειται;

Με το βλέμμα στο μέλλον και σε μια πρωτότυπη λύση της προσωπικής μετακίνησης, η Piaggio ανακοίνωσε ένα νέο εργοστάσιο στην Βοστώνη, σε συνεργασία με την Piaggio Fast Forward, το τμήμα της εταιρείας που πραγματοποιεί έρευνα και ανάπτυξη για τις μεταφορές του μέλλοντος. Στο νέο εργοστάσιο της Βοστώνης, θα κατασκευάζεται το νέο όχημα Gita, ένα αυτόνομο, ρομποτικό μηχάνημα που θα έχει ρόλο «προσωπικού βοηθού».

Το Gita, που βλέπετε στις φωτογραφίες, προτείνει κάτι διαφορετικό. Δεν αποτελεί το ίδιο, αυτό καθεαυτό, όχημα για χρήση από άτομα. Αντιθέτως, αποτελεί ένα όχημα σχεδιασμένο να μεταφέρει αντικείμενα –με ένα μέγιστο φορτίο 20 κιλών- και να ακολουθεί τον πεζό ιδιοκτήτη του, όπου και αν αυτός πηγαίνει. Το όχημα, ως ηλεκτροκίνητο, θα μπορεί να κινείται τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, προσαρμοζόμενο στις εκάστοτε συνθήκες, μεταφέροντας τα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη του ανά πάσα στιγμή, στον χώρο που έχει στο εσωτερικό του.

Στόχος της Piaggio με το συγκεκριμένο όχημα, είναι να αλλάξει την εμπειρία της προσωπικής μετακίνησης, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του «να έχει τα χέρια του ελεύθερα» για τις καθημερινές του δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό, ο ιδιόκτητης του Gita δεν χρειάζεται να έχει μαζί του τσάντα για τα πράγματά του, ούτε και αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει όχημα, αν χρειαστεί να μεταφέρει αντικείμενα.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η παραγωγή του Gita θα ξεκινήσει σύντομα, με στόχο να είναι διαθέσιμο στα μέσα του 2019.