Θα θυμίζει άραγε το 790 Duke, το νέο 500άρι της ΚΤΜ;

KTM: Ετοιμάζει δικύλινδρο 500άρι

Επέλαση στις μεσαίες κατηγορίες σχεδιάζει η πορτοκαλί μάρκα! Τι δήλωσε ο Stefan Pierer για τα επόμενα μοντέλα της εταιρείας;

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Ο Stefan Pierer φαίνεται πως δεν μίλησε μόνο για την πιθανότητα εξαγοράς της Ducati, καθώς αναφέρθηκε συνοπτικά και συγκεκριμένα, σε άλλα μελλοντικά του σχέδια. Για την ακρίβεια, ο Pierer αποκάλυψε το σχέδιο της ΚΤΜ να μπει στην κατηγορία των 500 κ.εκ. με νέο μοντέλο.

Ο Αυστριακός επικεφαλής της εταιρείας τόνισε πως «το μέλλον της εταιρείας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα μεσαία κυβικά» και αναφέρθηκε στα σχέδιά του λέγοντας τα εξής: «Στην κατηγορία των 500 κυβικών, θα παρουσιάσουμε μια δικύλινδρη μοτοσυκλέτα, που θα κατασκευάζεται από τον συνεργάτη μας, την Bajaj και θα είναι ανταγωνιστής των Ιαπωνικών μοτοσυκλετών. Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στις νέες αγορές σήμερα, και σε αυτές τις αγορές, το premium είναι τα κυβικά από 500 μέχρι 800»

Επίσης, ο Pierer δεν απέκλεισε την πιθανότητα περισσότερων μοντέλων με τον κινητήρα LC8c των 790 κ.εκ.: «Η μεσαία κατηγορία γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Θα φέρουμε και άλλα μοντέλα σε αυτή, ένα SMT και περισσότερα». Με το SMT αποκαλύπτει δηλαδή, πως μια street παραλλαγή του 790 Adventure, με Motard αέρα, βρίσκεται στα σκαριά.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε, πως θα λειτουργήσουν σε βάθος χρόνου, αυτά τα σχέδια της ΚΤΜ αλλά και τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες…