Ducati 916 «Concord»

Μια μοτοσυκλέτα που αποτελεί φόρο τιμής σε ένα από τα πιο πετυχημένα αθλητικά αξεσουάρ όλων των εποχών –συγκεκριμένα, τα παπούτσια του Michael Jordan! Πως σας φαίνεται;

Ίσως ο μεγαλύτερος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών, ο Michael Jordan είναι γνωστό πως είναι δεινός μοτοσυκλετιστής. Εκτός αυτού, είναι και εμπνευστής ενός από τα πιο πετυχημένα παπούτσια μπάσκετ του κόσμου, το Air Jordan XI Concord. Αρκετά στοιχεία για τους Γερμανούς customizers της Impuls, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το διάσημο υπόδημα και αποφάσισαν να μεταφέρουν την μορφή του σε μια…Ducati 916.

H επιλογή της μοτοσυκλέτας αυτής έγινε πολύ συγκεκριμένα, επειδή «ήταν ριζοσπαστικό για την εποχή του, όπως ακριβώς και ο Michael Jordan». Πρόκειται για ένα μοντέλο του 1995, την ίδια χρονιά στην οποία παρουσιάστηκαν πρώτη φορά τα XΙ Concord. Με αυστηρό deadline τους δύο μήνες καθώς η μοτοσυκλέτα θα συμμετείχε σε κάποια γυρίσματα, οι customizers απευθύνθηκαν στον ειδικό κατασκευών NeQu, ο οποίος δημιούργησε ψηφιακά ένα νέο τεπόζιτο, νέο σετ fairing και νέο εμπρός φανάρι τα οποία κατόπιν εκτυπώθηκαν τρισδιάστατα. Το νέο υποπλαίσιο, η ακριανή εξάτμιση και η βάση της σέλας φτιάχτηκαν από μέταλλο, ενώ το πλαίσιο της 916 δέχθηκε νέα σημεία στήριξης του fairing και απαλλάχθηκε από όλες τις εργοστασιακές βάσεις πλαστικών.

Νέες τρόμπες φρένων και συμπλέκτη, μανέτες και σωληνάκια τοποθετήθηκαν, η εξάτμιση είναι φτιαγμένη από σωληνώσεις με κεραμική επίστρωση, ενώ νέο είναι και το φιλτροκούτι το οποίο είναι custom. Για οθόνη ενδείξεων ταχύτητας και πλοήγησης χρησιμοποιείται ένα κινητό τηλέφωνο Huawei Mate 20, ενώ οι δύο τροχοί δεν αποτελούν ζευγάρι και προέρχονται από τις Rotobox και PVM, που παρείχαν τον εμπρός και τον πίσω τροχό αντίστοχα. Στο πίσω ελαστικό, δε, έχει χαραχτεί το ανάγλυφο της σόλας του παπουτσιού XI Concord!

Από το υπόδημα προέρχεται άλλωστε, και η βαφή σε μαύρο και άσπρο, του τελικού μοντέλου. Μάλιστα, έχει βαφεί εξολοκλήρου και ο κινητήρας σε λευκό, μια ασυνήθιστη επιλογή. Πως σας φαίνεται;