To BMW «G310RR» που εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό, στην Ασία.

BMW: Κι άλλο supersport στην EICMA;

Πολλές είναι οι φωνές που επιμένουν για την εμφάνιση μιας μικρού κυβισμού σπορ μοτοσυκλέτας από την ΒMW στο Μιλάνο, τι θα γίνει όμως;

Από την στιγμή της εμφάνισης της BMW G310R, της μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτας της εταιρείας η οποία  επέκτεινε την γκάμα της, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Όσα μιλούσαν για μια G310GS Adventure, πραγματοποιήθηκαν, όσα όμως έκαναν λόγο για μία BMW G310RR είναι ακόμα…ανικανοποίητα.

Επισήμως η BMW τηρεί σιγή ιχθύος, χωρίς να επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει τίποτα. Πριν λίγο καιρό, μια φωτογραφία που εμφάνισε ένα «ανεπίσημο» G310RR, κυκλοφόρησε στο Internet (την οποία μπορείτε να δείτε και παραπάνω). Η μοτοσυκλέτα αποτελούσε ουσιαστικά ένα Project της BMW πάνω στην χρήση ανθρακονήματος στα fairing, αλλά δεν εξυπηρετούσε κάποιον άλλο σκοπό εκτός από αυτόν της τεχνολογικής επίδειξης. Ή μήπως όχι;

Κάποιες φωνές από την Ιταλία επανήλθαν στο θέμα, λέγοντας ουσιαστικά ότι η BMW κάνει «εξάσκηση» στο πως θα εμφανίσει ή θα εξοπλίζει το νέο G310RR, το οποίο είναι ήδη πραγματικότητα και απλά περιμένει την στιγμή της αποκάλυψής του! Ας μην ξεχνάμε ότι η BMW έχει ήδη έτοιμο προς αποκάλυψη το νέο S1000RR, που θα έχει μεγάλες αλλαγές από τον προκάτοχό του.

Έχει λογική μια τέτοια κίνηση; Με βάση τα δεδομένα του ανταγωνισμού της, η BMW θα μπει εύκολα σε τροχιά διεκδίκησης  μεριδίου της «πίτας» με αυτό τον τρόπο. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι η διαρκής σιωπή και η απουσία οποιουδήποτε teaser, μια τακτική που έχει την τιμητική της τον τελευταίο καιρό από όλες τις εταιρείες αλλά και από την ίδια την BMW. Η απάντηση είναι λοιπόν η εξής: Όλα παίζουν.